music

42. Zeneajánló

vasárnap, október 25, 2015

Remélem tetszett az előző zeneajánló (ide kattintva elárheted), mivel már akkor előrevetítettem, hogy továbbra is várható hasonló bejegyzés, hiszen a szenvedélyem a zene iránt továbbra is töretlen. 
Az előző poszthoz hasonlóan, itt is saját szerkesztésű Tumblr képekkel dobtam fel a bejegyzést, remélem elnyeri a tetszéseteket! 


Nem is olyan régen írtam róla egy bejegyzést, ezért nem szeretném ismét kifejteni a véleményem. Egyszerűen a fejedbe ragad ez dal, ha hallod párszor és képtelenség nem megszeretni. 


Az előző zeneajánló alkalmával kifejtettem mennyire imádom a Bastille-t. Egyszerűen elképesztőek, és képtelenek rossz dalt készíteni. Alig várom, hogy megjelenjen a második albumok, rajta ennek a nagyszerű számnak a stúdió verziójával. (Mennyire durván jó már a képen látható dalszövegrészlet?)

series

41. Vámpírnaplók: 7x1

szombat, október 10, 2015


TVD is back! A 6. évad vége óta várom ezt a pillanatot, és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül. Számomra a TVD az első sorozat, amit a kezdetek óta nézek, ezért nagyon a szívemhez nőtt az évek alatt. Bár sokak szerint már erőltetett a sorozat, és nem tud újat mutatni, a 6. évad elég ütősre sikerült, a még számomra is szörnyen lapos és unalmas 5. évad után.
A 7. évad premierjére tegnapelőtt (okt. 8-án) került sor, és hála a lelkes és tehetséges magyar rajongóknak, tegnap óta már felirattal is elérhető. Kaptam is egyszerre az alkalmon, megnéztem délután, és úgy gondolom a látottak megérnek egy bejegyzést.

Vigyázat spoiler, csak akkor folytasd, ha már láttad vagy ha nem zavar! 


Emlékeztető a 6. évadból: A történet ott fejeződött be, hogy Elena mágikus kómába esik és mivel Kai összekötötte őket Bonnie-val Elena csak akkor ébred fel, ha a boszi meghal. Kai ezenkívül is rendesen megkavarta a szálakat, hiszen Joe és Alaric esküvőjét vérfürdőt rendezett és megölte Joet, aki éppen babát várt. Egy love story is kibontakozni látszott, mégpedig Stefan és Caroline között, illetve felbukkant a kissé zakkant Salvatore anyuci is az eretnekekkel, amik az előzetesek szerint nagy gondot fognak okozni Mystic Falls lakosainak. 


Az első rész egy elég rejtélyes időugrással kezdődik, ami rögtön megmozgatta a fantáziámat, kicsit hatásvadászra sikeredett, nagyjából megöl a kíváncsiság, hogy miért ugrottunk három évet, és miért pont Brooklyn-ban játszódik a jelenet. 
Ezután nagyszerűen kihasználva Elena "utolsó kívánságát" miszerint írjanak le mindent, ami velük történik, egy kicsit csöpögős, naplóba írogatós jelenettel indítanak, ahol kiderül, hogy Matt éppen elvégezni készül a rendőrképzőt, Caroline még mindig nem lépett túl az anyja halálán, Damon és Ric pasis kirándulást tartanak Európában, hogy enyhítsék a fájdalmukat, Bonnie pedig bébiszitterkedik. Rögtön kapunk egy kis szerelmi évődést is Caroline és Stefan között, igazából semmi extra, valószínűleg csak felvezetésnek szánták. 
Ennél ezerszer érdekesebb az új lány felbukkanása, aki szintén ezzel a giccses naplóírogatós jelenettel kerül be a képbe. Hamar kikövetkeztethető, hogy egy Lily egyik eretneke, aki éppen most ismerkedik a modern világgal, Bár ez az eretnekes dolog kicsit hajaz arra, amikor az ősi vámpírok, leginkább Rebekah visszatértek Mystic Falls-ba, ennek ellenére van a történetben potenciál, hiszen az eretnekek nagyon színes és enyhén szólva érdekes egyéniségek. 
Az európai pasis szál is nagyon jól indul, és bár alapvetően viccesek a jelenetek, végig ott lóg a levegőben Joe halála és Elena elvesztése, ezért korántsem érzelem mentesek. 
Damon és Bonnie huza-vonáján nagyon meglepődtem, és bár megértem Damont, váratlan, de kétségkívül nagyon jó húzás volt a készítőktől, valószínűleg, és remélhetőleg ezt a szálat még sokáig hagyják kibontakozni és nem siklanak el felette. 


Eközben Mystic Falls-ban Stefan, Caroline és Matt azon dolgoznak, hogy megakadályozzák az eretnekek ámokfutását. Kidolgoznak egy szörnyen ostoba és logikátlan tervet, ami persze balul sül el, így az eretnekek nagyon sajátos és morbid módszerekkel álltak bosszút, ami valószínűleg megalapozta a széria fő konfliktusát. 
Tulajdonképpen egy polgárháború kezdődött el, és annak érdekében, hogy az ártatlan embereknek ne essen bajuk, Car és Stefan kiürítették a várost. Természetesen sokan nem nyugszanak ebbe bele, kezdve Bonnie-val, aki azonnal magánakcióba kezd, illetve Damont ismerve ő sem fog egykönnyen belemenni abba, hogy az eretnekek és Lily az ő házában éljenek. 
A szerelmi szálat is tovább vitték a készítők, már rögtön az elő részben kaptunk egy Stefan, Caroline csókot, aminek egyáltalán nem örültem, mert szerintem elsiették a készítők, azt gondolom kicsit húzhatták volna még a dolgot, hogy igazán katarzis szerű legyen, ha végre egymásra találnak. 
Természetesen Lily mellett Enzo is újra, fontos szerepet kapott, már az első részben elég rendesen megkavarta a szálakat. Az ő megjelenésének örültem, remélem egy, a sorozathoz méltó főgonosz lesz majd, mert Kai nagyon fog hiányozni, Lily pedig nem az igazi.  
A végén ismét egy időugrásra kerül sor, visszatérünk a rész legelejéhez. Lehet, hogy csak nekem nekem nem esik le, hogy mi folyik itt, mindenesetre elég rejtélyes és hatásvadász lett a befejezés is, alig várom a következő részt. 

Összességében: Egy nagyon jó kis felvezető részt láthattunk, nem ugrottunk bele rögtön a mélyvízbe, ennek ellenére izgalmas és figyelemfelkeltő volt az első epizód. Ígéretesek a szálak, a régi és az új szereplők is, és én cseppet sem éreztem Elena hiányát, szerintem szuperül fog működni nélküle is a show. 

Értékelés:  10/8

Van esetleg olyan közületek, aki már látta az első részt? Ti mit gondoltok róla? 

films

40. Sam Smith: Writing's on the wall (az új James Bond film betétdala)

szerda, október 07, 2015


Már egy jó ideje hatalmas Sam Smith rajongó vagyok, bár nem igazán áll közel hozzám az a zenei stílus, amit ő képvisel. Ennek ellenére valami van benne, és a dalaiban, ami nagyon megfogott és emellett egyszerűen csodálatos a hangja. Azt hiszem ő legjobb dolog, ami a zeneiparral mostanában történhetett, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ő kapta azt a megtiszteltetést, hogy megírja és fel is énekelje a legújabb James Bond film zenéjét. A dal körülbelül egy hete jelent meg, tegnapelőtt pedig klipet is kaptunk hozzá. 


m