5. #J.Lynn: Várok rád

szerda, július 22, 2015




Mára egy könyvvel érkeztem nektek, amivel a napokban végeztem. Ez a könyv nem más, mint J. Lynn-től a Várok rád. Valószínűleg aki egy kicsit is jártas ebben a világban ismeri az írónőt, hiszen neki köszönhetjük a nagysikerű Luxen sorozatot is, aminek egyébként csak az első részér sikerült elolvasnom, mert nem igazán szeretem a fantasy történeteket. Épp ezért örültem, amikor megtudtam, hogy az írónőnek van egy teljes mértékben non-fiction rubin pöttyös könyve is.


Tartalom: A 19 éves Avery Morgansten, annak a bizonyos 5 évvel korábbi rettenetes, egész életét megváltoztató Halloween bulinak az emlékei elől menekülve, beiratkozik az otthonától több ezer kilométerre levő főiskolára. Amire azonban soha nem számíthatott volna, hogy éppen az a fiú kezd érdeklődni iránta, aki egyetlen pillanat alatt összetörheti Avery, gondosan felépített jövőjét.
Vannak dolgok, amiket meg kell élni…
Cameron Hamilton 190 centi magas, szikrázóan kék szemű, szívdöglesztő srác, akinek csodálatos képessége van arra, hogy elérje, Avery megint olyasmikre vágyjon, amikről úgy gondolta, hogy régen kiölték belőle. Nagyon nem jó ötlet összejönni vele. Ugyanakkor lehetetlen semmibe venni a feszültséget, amely kettejük között támad, és amely felszínre hozza Avery lényének, addig nem tapasztalt oldalait.
Vannak dolgok, amiket nem fojthatunk magunkba…
Amikor azonban Avery váratlanul fenyegető e-maileket és telefonhívásokat kezd kapni, már kénytelen szembenézni a múltjával, amit szeretett volna rejtve tartani. Van ugyanis valaki, aki nem engedi, hogy elfelejtse azt a bizonyos éjszakát, amikor minden megváltozott. Vajon sikerül végül feldolgoznia magában, hogy felszínre kerül ez a rettenetes igazság? És Cam mellette áll majd, hogy támogassa?
És vannak dolgok, amikért megéri harcolni…



Oldalak száma: 491

Megjelenés: 2013, Magyarországon 2015

Főszereplők: Cameron Hamilton, Avery Morgensten

Vélemény: Avery a sötét múltja, illetve szörnyű családja miatt elmenekül egy, az otthonától több ezer kilométerre található egyetemre, ahol próbál teljes mértékben új életet kezdeni. Avery egyébként egy teljesen átlagos lány (leszámítva a múltját), nem igazán nőt a szívemhez, semmi érdemlegeset nem tudok mondani róla. ( Azért remélem egyszer találok egy könyvet amiben kedvelni fogom a főszereplő lányt.)  Rögtön az egyetem első napján belebotlik (szó szerint), az egyetem és a város szépfiújába Cameronba, aki történetesen laza, szuperdögös és szuperkedves, mindenki imádja, vagyis tipikus könyvbéli álompasi. Azt hiszem ő sem igazán fogott meg a személyiségével, de talán nem is az a lényeg, hogy Avery és Cameron milyen külön-külön, az sokkal fontosabb, hogy együtt milyenek.
Az ő párosuk az egyik legjobb, akikről valaha olvastam. Hihetetlen az az erős kémia és szexuális feszültség, ami köztük végig érezhető volt. A vágyon kívül, az önzetlen szerelem, és a törődés is nagyon erős közöttük, bár Cam részéről sokkal jobban éreztem ezt, Avery néha kiborított. Sokszor játszotta az érzéketlen ribancot és sok döntésével nem értettem egyet, túlreagálta a dolgokat, bár ilyen szörnyűségek után nem csoda, ha valaki bizalmatlan. A kettejük kapcsolata abszolút valóságos, szép lassan kialakult szerelem, nem egy hirtelen fellángolás. A könyv sem egy romantikus, nyálas, cukormázas love story abszolút realista, hiszen a szereplőink káromkodnak, isznak, szexelnek, verekednek és ez így a jó, hiszen ilyen az élet. A romantika mellett komoly témát is feldolgoz a könyv, emiatt benne van egy kis rejtély, izgalom, emellett pedig Avery története hatalmas tanulsággal is bír a mai fiatalság számára.
Néhány negatívumot is észrevettem olvasás közben, ilyen például a néhol nagyon béna fordítás, illetve az alaposan, vagy legalább alaposabban kidolgozott mellékszereplők hiánya. Nagyon örültem az elején, amikor Jacob bekerült a képbe,  bírom a meleg pasikat, de aztán az írónő olyan tipikus meleg klisékkel ruházta fel, ami miatt nagyon unszimpatikus lett. Jacob mellett Britany, Avery legjobb barátnője, és Ollie, aki egyébként nagyon szerethető, kikerült a képből és alig tűntek fel egyszer, kétszer.

Mindezek ellenére ez az egyik legvalódibb és mégis az egyik legszebb szerelmi történet, amit valaha olvastam, tehát ajánlom mindenkinek, aki elmúlt 16, mert forró jelenetekből nem szenved hiányt a könyv.

Olvasta esetleg valaki közületek? Mi a véleményetek róla? 



You Might Also Like

0 megjegyzés

m