44. Demi Lovato: Confident -albumértékelés

szombat, december 26, 2015


Először is nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek, másodszor pedig, bocsánatot szeretnék kérni az inaktivitásom miatt. A blog facebook oldalán már kifejtettem ennek az okait, most ezzel nem untatnék senkit. Lényeg, hogy az ünnepek miatt most nyugodtabb az életem, és így talán egy kicsit vissza tudok térni a blog világába. 
Ezt a bejegyzést például az album megjelenése óta írom, és most végre sikerült a végére érnem. (Hatalmas teljesítmény, tapsot kérnék!)

Demi Lovato hatalmas kedvencem, a Rocktábor óta figyelemmel kísérem a karrierjét, bár akkor még nem fedeztem fel, hogy valójában mekkora tehetség. Az áttörést nálam a Skyscraper című dal hozta meg, azóta töretlen a rajongásom. Immár az 5. stúdióalbuma jelent meg és azt gondolom megér egy bejegyzést a lemez.

Az album október 16.-án látott napvilágot, rajta többek között a Cool for the summer-el, vagy a címadó Confident-el. Azóta már Demi Youtube csatornájára is felkerültek a dalok, az egész albumot pedig ide kattintva meghallgathatod a Spotify-on.

1. Confident
"So you say I'm complicated 
That I must be outta my mind 
But you've had me underrated"
Szerintem a címadó dal közel sem a legjobb, mind a szöveget, mind a zenei részét nézve. Átlagos, kicsit erőltetett, bár fülbemászó, a szövege pedig sokat jelent Deminek, elmondása szerint.



2. Cool for the summer
"Don't tell your mother 
Kiss one another 
Die for each other 
We're cool for the summer"
A Cool for the summer volt az első dal, amit hallhattunk az új lemezről, hiszen már nyáron megjelent, videóval együtt. Energikus, kicsit szexis, kicsit játékos, tipikus nyári, bulis szám, semmi több. Nem lett a kedvencem.

3. Old ways 
"But if somebody tells me
I'll go back to my old ways
I'm gonna say no way"
Aki figyelemmel kíséri Demi karrierjét, és valószínűleg az is, aki nem tisztában van azzal, hogy Deminek komoly pszichés problémái voltak, amihez drog és alkoholfüggőség is társult. Ez a dal is erről szól, vagyis inkább az ebből való felépülésből, és arról, hogy Demi lezárta az életének ezt a korszakát. A dal mondanivalójával kicsit kontrasztos a hangzásvilággal, de ennek ellenére szerethető, a refrén pedig nagyon ütősre sikerült.

4. For you
'I’d do anything for you
Nail my heart to the ceiling
I'd put my fist through a wall'
Megmondom őszintén nagyon nehéz volt egy szövegrészletet kiragadni belőle, mert ez az a dal, ami a legkevésbé fogott meg, amivel a legnehezebb azonosulnom. Sem zeneileg, sem a szövege nem áll közel a szívemhez, ennek ellenére Demi hangi adottságaival szemben elég előnyös a dal, hiszen mindent megmutat benne, amit tud.

5. Stone Cold
"I was your amber, but now she's your shade of gold"

Ez a dal már az előző zeneajánlóban is szerepelt, nem véletlenül. Bár néha azt érzem Demit beskatulyázzák ebbe a "szomorú, lassú dalok" szerepbe, kétségkívül ez az, ami a legjobban áll neki. Azt hiszem senki sem kérdőjelezi meg azt az állítást, hogy ő mi generációnk Whitney Houston-ja, miután meghallgatta ezt a dal. Ha pedig további megerősítésre vágynál, nézd meg, hogyan énekli élőben! Egyszerűen elképesztő.

5. Kindom Come ft. Iggy Azalea
"Cross my heart, that I'll die for you"
Nem ért váratlanul Iggy Azalea közreműködése az albumon, hiszen már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra hozták, illetve várható volt, mivel Demi köztudottan Iggy rajongó és emellett a két sztárcsajszi nagyon jó barátságot is ápol egymással,
Pontosan valami ilyesmi dalt vártam: slágergyanús, fülbemászó, de igazából semmi mögöttes tartalom nincs benne. Nagyon nem az én stílusom, és a "elrobosított" refrén és Iggy Azelea hangja sem igazán a kedvencem.

6. Waitin' for You
"Talkin' 'bout my bad habits
Man, fuck my bad habits
Don't act like you got none"
Ismét egy duett, már ha ezt annak lehet nevezni. Igazából Sirah-ról még sosem hallottam, bár nem meglepő, hiszen nem igazán hallgatok hip-hop-ot, főleg nem nőit, mert falra mászok minden női rapper hangjától. A dal nagyon keményre sikeredett, a refrén hatalmasat üt, a versék pedig elég jók dalszöveg szempontjából,Váratlan módon, rögtön a lemez megjelenése után pár nappal megjelent a klip is hozzá, amit nem igazán tudok értelmezni. Nekem cseppet sem tűnik úgy, mintha ezen öt percnél tovább is ötleteltek volna, szerintem ez a dal megérdemelne egy sokkal jobb videót.

7. Wildfire
"You've been fucking with my dreams
Ripped me like your torn up jeans"
Továbbra is hasonló a stílus az előzőekhez, de kicsit már "demisebb" a dal. A szöveget tekintve zseniális, nehéz volt egy sort kiragadni belőle. A zenei részét tekintve, a hangzásvilága különleges, viszont a dallama egy kicsit egyhangú, unalmas.

8. Lionhearts
"And we walk together into the light
And my love will be your armor tonight
We are lionhearts"

Ebben a dalban Demi visszatér a gyökereihez, az előző albumok hangzásvilága köszön vissza kicsit, ami nem is baj, hiszen eddig teljesen más stílusú dalok kaptak helyet az albumon, mint amit eddig megszokhattunk. Ebben a dalban ismét megmutatja Demi, hogy elképesztő énekesnő, őrületes vokálok vannak a számban. Dalszövegét tekintve kicsit sok, giccses, bár ez ízlés kérdése. Ennek ellenére az egyik kedvencem az albumról. Demi ezzel a dallal nemrég elhunyt nagypapájának és kiskutyájának Buddynak állít emléket.

9. Yes
"Here’s my body that I’m giving to us
Here’s my arms that'll hold us up"

Első hallásra beleszerettem ebbe a dalba., és azóta is a kedvencem. Visszaköszön benne a tipikus Demi stílus, mégis kicsit más, kicsit felnőttebb és komolyabb, mint az eddigiek. Abszolút a tökéletes szerelmes dal számomra: őszinte, mégsem nyálas és giccses.

10. Father
"You did your best or did you?
Sometimes I think I hate you
I'm sorry, dad, for feelin' this
I can't believe I'm sayin' it
I know you were a troubled man
I know you never got the chance
To be yourself, to be your best"
Demi munkásságára nagy hatással van az apjával való kapcsolata, ami nem alakult a legjobban. Ambivalensek az érzéseim a dallal kapcsolatban, mivel az én kapcsolatom sem a legjobb az apukámmal, ezért az ehhez dalok mindig nagyon betalálnak nálam, és kicsit mazochista részemről ezeket hallgatni, viszont képtelenség megállni, hiszen elképesztően gyönyörű és igazán inspiráló, hogy mindezek ellenére is így gondol az apukájára.Valószínűleg nekem sosem menne egy ilyen dalszöveget megírni.

11. Stars
"When the lights go out and it all goes down
No one even knows when tomorrow comes
Cause we live for now, you and I"
Demi minden albumán fellelhető az a bizonyos bulizós dal, mint például a Neon Lights. Nos a ez a dal a Stars az új lemezen. Igazából semmiről nem szól, tipikus élj a mának, YOLO, meg hasonlók. Bár a versék nem igazán nyerték el a tetszésemet, és a dalszöveg szempontjából sem egy remekmű, a refrén nagyon ütős és fülbemászó.

12. Mr. Hughes
"I remember you walked out the door
So I stayed awake for days
No pill or drink could get me off the floor
Nothing seemed to ease the pain"
A Yes című dal mellett ez lett a másik kedvencem a lemezről. Imádom ezt a kicsit retró, kicsit Amy Winehouse-os stílust. Más mint amit eddig megszokhattunk, mégis abszolút Demis. Annak pedig különösen örültem, hogy a sok elektronikus, hip-hopos dal között feltűnik egy kis R&B is. 

Összességében nagyon ütős lemezt sikerült összehoznia Deminek, abszolút felülmúlta az elvárásaimat. Persze fellelhetőek a tipikus mainstream, rádióbarát, mondanivaló nélküli elektro-pop dalok, ennek ellenére Demi ismét bebizonyította, hogy egy igazi művész, elképesztő hanggal. Izgalmas és nagyon sokszínű az album, mind stílusát, mind dalszövegeit tekintve.
Demi tényleg egy igazán magabiztos anyagot rakott össze, ahogy azt az album címe és címadó dala is mutatja. 

Nektek mi a véleményetek az új lemezről? Melyik a kedvenc dalotok? Melyik tetszik a legkevésbé? 

You Might Also Like

0 megjegyzés

m