music

48. ZAYN - PILLOWTALK

vasárnap, január 31, 2016




Amióta Zayn kilépett a One Direction-ből azóta, -nem nagy túlzással- az egész világ arra várt, hogy kapjunk egy kis ízelítőt, hogy milyen is a "szóló Zayn", a fiúk nélkül. Nem volt nagy titok már rég óta, hogy önálló projektbe kezdett, hiszen örömmel osztotta meg rajongóival az olyan meghatározó pillanatokat, mint például egy lemezszerződés aláírása. 

Jelentem, itt a várva-várt Zayn klip és dal, amire be kell vallanom, hogy még én is roppant kíváncsi voltam, annak ellenére, hogy nem vagyok 1D rajongó, sőt. 

De ha már a személyeskedésnél tartunk, leírnám azt is, hogy cseppet sem lepődtem meg azon, hogy Zayn elhagyta a bandát, hiszen az X faktorba eredetileg is szólóénekesként jelentkeztek, igazából csak úgy összerakták őket, és a tehetségkutatós bandák alapból sem az eredetiségükről és összetartásukról híresek, szóval nekem az is meglepő volt, hogy öt évig bírták. Ennek ellenére egy kicsit gerinctelen húzásnak tartom azt, hogy Zayn elmondása szerint kezdetektől fogva szeretett volna dobbantani, de mégsem tette. Nyilván, nem kell nagy ész ahhoz, hogy kitaláljuk mi volt ennek az oka. 

Igazából ennyi lenne a kis kitérő, nem szeretnék jobban belemenni, természetesen semmi sem fekete és fehér, és jogom sincs ítélkezni senki felett, mert a történetnek csak egy igen kis részét ismerjük, ezerféle ok, indok lakozhat mögötte, amit még csak nem is sejtünk. 

Visszakanyarodva a bejegyzés eredeti témájához, a dal, ami a Pillotalk címet viseli, illetve a hozzá készült videó tegnap, azaz januárt 29-én jelent meg. 

 Dal:  Zayn nem árult zsákbamacskát a dal témáját illetően, már  a megjelenés előtt lehetett tudni, hogy a szexről fog szólni, bár  én nem gondoltam volna, hogy ez ennyire egyértelmű lesz  majd. Első hallgatás után eléggé ütős, nem mondom, hogy      fülbemászó, de megjegyezhető. 
 A szövegét tekintve nem egy remekmű, igazából semmiről nem szól, zavaros és néha összefüggéstelen is, szóval ha nem lenne a mostanában olyannyira népszerű R&B, pop és elektro mashup stílus és az ütős refrén semmit sem érne az egész. 

Videó: Nehéz róla véleményt írnom, mert először nagyon tetszett, majd minden egyes megtekintés után felfedeztem benne valami kivetnivalót. A koncepciója végtelenül egyszerű, mégpedig az, hogy nincsen koncepciója. Eklektikus, csapongó és külön történetet nem mutat be. Ami nagyon megfogott, az a videó különlegessége, illetve művésziessége .(Van ilyen szó vajon? ) Látványvilága elég sokszínű, én véltem benne felfedezni némi art deco-t, illetve az absztrakt formák is abszolút a modern művészeti irányzatot erősítik. Bár voltak olyan látványelemek benne, amiknek nem igazán értettem a miértjét, ilyen például a különböző színű festék, ami Zayn, illetve Gigi szeméből is folyik. Hamár Gigi Hadid-nál tartunk le is írnám a videó -szerintem- legnagyobb hibáját. Nem bizonyult jó választásnak a modell szupersztár, hiszen dekorativitásán és az üres tekintetén kívül semmi újat nem tudott mutatni. Sokkal hitelesebb lett volna, ha kicsit jobban beleéli magát a leányzó, de ugyan ez vonatkozik Zayn-re is, mert én nem igazán éreztem a vibrálást és a szexuális feszültséget kettejük között.

Összességében: A gyengécske színészi teljesítmény és a néha megmagyarázhatatlan effektek, illetve  a dal jellegtelensége ellenére igazi ugródeszka lehet ez Zayn számára, és egyértelműen bebizonyította, hogy a zenei ambíciói messze túltesznek a fiúbandán.

Értékelés: 7/10

Ti mit gondoltok a dalról és a klipről? 

series

47. Shannara- a jövő krónikája: Pilotkritika

vasárnap, január 17, 2016

Sziasztok! 
Elég régen vágtam már bele egy új sorozatba, legutoljára a Screem Queens pilotját néztem meg, ami nagyon nem az én műfajom, szóval több részt nem is láttam belőle. Mondhatnám, hogy elvette a kedvemet a sorozatoktól, de nem így van. Egyrészt elég nehéz engem eltántorítani, túlságosan addikt vagyok én ahhoz, másrészt pedig a valódi oka annak, hogy elhanyagoltam a sorozatokat, az az időhiány. Nem hogy újat elkezdeni nem volt időm, de a régieket sem tudtam folytatni. 
Most, hogy kicsit lazábbak lettek a napjaim próbálom bepótolni a lemaradásaimat, végignéztem a Vámpírnaplók 7. évadának első felét, amit sikerült nagyon ütősen lezárni, szóval alig várom, hogy folytatódjon a sorozat; ezen kívül a Teen Wolf 5b-jének az első felét is megkukkantottam a napokban, ami kicsit zavaros volt, de azért izgalmas. Plusz igyekszem továbbhaladni a Pretty Little Liars-ben is, hiszen még csak a 3. évadnál tartok, és iszonyatosan kíváncsi vagyok az új részekre. 

Ami pedig a bejegyzés valódi témáját, vagyis  a Shannara-t illeti, körülbelül egy hete lettem rá figyelmes, a tévében láttam az ajánlóját. Rögtön felkeltette az érdeklődésemet, hiszem MTV-s sorozat, ennek ellenére nem igazán produkált még csak hasonlót sem a csatorna az elmúlt években.

Bár még nagyon új a sorozat, a magyar média máris megvásárolta a jogokat, így minden csütörtökön szinkronosan láthatóak az új részek a Viasat3-on. 


Leírás: 


Évezredekkel civilizációnk pusztulása után bolygónkat - amit ekkor már Négyföldként ismerünk - az emberek mellett trollok, gnómok és elfek lakják. Utóbbiak közé tartozik a Shannara-család, akik felmenőik révén olyan természetfeletti képességek birtokosai, amelyek segítségével döntően befolyásolhatják a világ alakulását. A világét, amit most rég feledésbe merült, sötét erők fenyegetnek. A gonosz ellen három, egymástól gyökeresen eltérő személyiség fog össze: Amberle, az elf hercegnő, a Shannara-család utolsó leszármazottja, a félig ember, félig elf Will és Eretria, a bandita. Küldetésük, hogy megmentsék a világot - ám eközben saját félelmeikkel is meg kell küzdeniük.

Forrás: Port.hu

A sorozat leírására megint csak a Port.hu-t idézném, hiszen az ajánlóban remekül megfogalmazták, hogy mit is várhatnak tőle a nézők: "végy egy botmixert, egy kis Trónok harcát, Gyűrűk urát, Narnia krónikáit, keverd össze őket, és öntsd az egészet egy posztapokaliptikus világba." 
A varázslatos történetek, mint a Harry Potter vagy a Gyűrűk ura mindig is népszerűek voltak, mostanában pedig a disztópiák a tuti befutók, szóval a Shannara készítői tudják mi a siker titka.

lyrics

46. Lyrics II Jordyn Jones - U already know ft. Josh Levi

péntek, január 15, 2016

Sziasztok! Aki régebb óta követi a blogom, tudhatja, hogy nyáron több dalszöveg fordítást is készítettem, amire sajnos mostanában nem igazán volt időm, viszont mivel szabad hétvégének nézek elébe, ezért úgy gondoltam ismét belevágok, szóval ha szeretnétek valamilyen angol dal magyar fordítását elolvasni, bátran linkeljétek be nekem! 
Rögtön bedobtak a mély vízbe, hiszen nem volt könnyű lefordítani ezt a számot, egyrészt, mert amerikai rap zene, rengeteg szlenges kifejezéssel, másrészt pedig mert egy duett, amiben egymással kommunikál Jordyn és Josh. Nos, nem gond legalább sok új amerikai kifejezést megismertem a dal által és őszintén remélem, hogy annyira nem zavaró, hogy magyarra fordítva már egy kicsit sem rímel, így elveszik a dal rap jellege. 


Jordyn

Ott leszel majd nekem, amikor turnézom, hogy valóra válthassam az álmaim? 
Szükségem van rá, hogy várj rám és megérts mielőtt kővé válna a szívem *
Még akkor is szeretni fogsz ha elvesztem az eszemet? 
Örökké? 
Mondd csak, megérted, hogy nem bírom visszafogni magam, ha egy rajongóval találkozom? 
Amikor választanod kell majd, remélem úgy játszod ki a lapjaidat, hogy végül nem veszítesz, 
és akkor örömmel fogsz visszanézni és emlékezni az első csókunkra. 

Josh

Csak annyit mondok, mivan, mivan? 
Hiszen a te szerelmedre vártam és most az egészet elhozom neked
Kislány, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod

Jordyn

Emlékszem amikor először találkoztunk, a legjobb része a randiknak a Netflix és a Text* volt
Most kiégtek a fénytől a képkockák, hogy lehet egyáltalán éjszaka? 
Amikor döntenem kellene, csak a nagyváros fényei égnek 
Úgy érzem, az eget is elérem, harcba kényszeríted a szívem
A szerelem nem nagy nyomás, ha jól csinálod
Ne viselkedj gyanúsan bánj úgy velem mint egy hölggyel 
Ne fagyj le, ha könnyet látsz a szememben
"Ez nem az én problémám, ne próbálj kioktatni az életről"
Első szerelem akkor is csak egyszer van az életben

Josh 

Csak annyit mondok, mivan, mivan? 
Hiszen a te szerelmedre vártam és most az egészet elhozom neked
Kislány, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod
Azt akarom, hogy tudd minden szavam igaz, 
Kislány, ezzel sosem szórakoznék
Tudom, mekkora kincsre leltem benned

Jordyn

Sose viselkedj gyanúsan. bánj úgy velem mint egy hölggyel 
Ne fagyj le, ha könnyet látsz a szememben

Josh

Csak annyit mondok, mivan, mivan? 
Hiszen a te szerelmedre vártam és most az egészet elhozom neked
Kislány, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod
Igen, már úgy is tudod

*Cenzúráznom kellett a sort, mert egy erősen 18+-os szlenggel zárul
*Text: mivel a dalszövegben nagybetűvel van írva, ezért rákerestem és valószínűleg egy L.A-i bár neve

music

45. 5 Seconds of Summer-Jet black heart

szombat, január 02, 2016



Nem igazán hiszek a sorsban, de azt gondolom az, hogy pont idén nyáron lettem 5SOS rajongó az egy sorsszerű pillanat volt az életemben. Körülbelül a She's kinda hot megjelenése előtt két nappal szerettem bele a She looks so perfect-be és az Amnesia-ba, de igazából legbelül éreztem, hogy ezek a srácok sokkal jobb dalokat is tudnak írni, hogy bennük sokkal több lehetőség van.
Aztán bumm jött a She's kinda hot, ami már fényévekkel más és jobb volt, mint az eddigiek, majd sorban jelent meg a Fly Away, a She's kinda hot EP, a Jet Black Heart, majd a legújabb album a Sounds Good Feels Good. 

A SGFG-ről először a She's kinda hot-hoz, majd a Hey everybody-hoz és végül pár napja a Jet Black Heart-hoz készült klip. 


m