series

39. Scream Queens: 1x1- Pilotkritika

szerda, szeptember 30, 2015

Próbálom a bejegyzéseimben minimalizálni a kritika szó használatát, mert azt gondolom nekem semmi jogom ahhoz, hogy valamiről kritikát írjak, hiszen nem vagyok szakmabeli,, csak egy laikus néző, aki szereti leírni a véleményét. Sajnos ebben az esetben nem igazán sikerült megfelelő szóval helyettesítenem, mert a 'vélemény' elég hülyén hangzik,, így maradt a kritika.( Ezt mindenképp fontosnak tartottam leírni így a bejegyzés elején, de most már bele is vágnék. )

A Scream Queens című sorozatról még csak nem is hallottam egészen addig, amíg meg nem láttam egy Twitteres plakáton. Azt kell hogy mondjam egyszerre felkeltette az érdeklődésemet, leginkább a híres színésznők miatt, hiszen ahogy a képen is látszik szerepet kapott Ariana Grande és Emma Roberts is. Ezek után persze utána olvastam a dolognak és kiderült, hogy olyan további hírességek színesítik a szereplőgárdát, mint Lea Michele (Glee), Keke Palmer ( a Nickelodeon True Jackson című sorozatából), vagy Nick Jonas. 

Mi is ez pontosan? A Scream Queens a Fox új horror vígjátéka, ami az American Horror Story és a Glee készítőinek nevéhez fűzőik. A premierre szeptember 22.-én került sor. 

A történetről röviden: A Glee és az American Horror Story alkotóinak új horrorsorozatában egy elit lánykoleszban mindenki számára megnyílik a bekerülési lehetőség, így bárki megpróbálkozhat a felvételi feladatok teljesítésével. Mindeközben egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a diákokat, minden héten, epizódban valaki áldozatul esik neki. Ki a tettes, és kik lesznek az áldozatok? 
Forrás: Mozicsillag

Vigyázat spoiler! Csak akkor folytasd ha már láttad, vagy nem zavar. 

books

38. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

szombat, szeptember 26, 2015

Fülszöveg:  Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Oldalak száma: 276 
Kiadó: Maxim 
Főszereplők: Oliver (nagyon próbálok visszaemlékezni, de valószínűleg nem derült ki a vezetékneve, ha tévednék szóljatok! ) Hadley Sullivan, Andrew Sullivan
Már körülbelül két hónapja elszerettem volna olvasni ezt a könyvet, de mindig akkor futottam bele, amikor már valami mást olvastam, szeptemberben pedig közbeszólt a sulikezdés és az Édes Anna, de a héten végre eljutottam odáig, hogy belekezdjek. Bár megmondom őszintén határozottan azt állítom, hogy semmilyen körülmények között nem létezik szerelem első látásra, mégis nagyon érdekelt a könyv és a fülszöveg alapján éreztem, hogy ez valami más lesz, több mint egy szimpla love-story. És végül igazam lett, egy percig sem bántam meg, hogy elolvastam. 

music

37. Lady Gaga: Til It Happens To You

kedd, szeptember 22, 2015


Lady Gaga nagyon régóta a kedvenc "mainstream" énekeseim közé tartozik, és szomorúan konstatálom, hogy a legtöbb ember félre ismeri őt és a művészetét és csak a húsruha, a villantások, a botrányok alapján ítélik meg. Talán nem is a félreismerik a legmegfelelőbb kifejezés, inkább azt mondanám nem látnak a dolgok mögé. Én határozottan állítom, hogy Lady Gaga sokkal több, mint egy Poker Face vagy egy Just Dance és ha nem hiszed hallgasd meg a You and I, a Brown Eyes vagy a Speechless című számát. 
Mostanában ugyan a jazz-el és Tony Benettel kísérletezett Lady Gaga, most még is egy egészen más, de egészen elképesztő dallal tért vissza a mainstream világba. 

films

36. Tökéletes hang 2 (2015)

szombat, szeptember 19, 2015

Sziasztok! A héten megírt bejegyzések száma egyenesen arányos a szabadidőmmel mostanában, vagyis mindkettő iszonyatosan kevés. Ennek ellenére úgy döntöttem a mai nap kikapcsolódok egy kicsit és megnézek valami könnyed kis vígjátékot és mi másra eshetett volna a választásom, mint az elmúlt évek legsikeresebb zenés komédiájának második részére? 

Eredeti cím: Pitch Perfect 2

Megjelenés: 2015

Rendező: Elizabeth Banks

Zeneszerző: Mark Mothersbaugh

Műfajok: Vígjáték, Musical, Ifjúsági film

Főszereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Katey Sagal, Hailee Steinfeld

Leírás: A Barden Bellák visszatérnek, hogy énekükkel ismét lenyűgözzék a hallgatóságot. Három év telt el azóta, hogy a Bellák csak csajokból álló csapata megnyerte az országos énekversenyt, és azóta is veretlenek. Ám egy botrány miatt veszélybe kerül utolsó évük a Bardenben, ezért a háromszoros bajnokok most joggal tartanak attól, hogy örökre elvész az őket összetartó harmónia. Csak egyetlen alkalom adódik számukra arra, hogy kiköszörüljék a csorbát: ha ki tudják harcolni, hogy indulhassanak Koppenhágában az Accapella Világbajnokságon. A versengés okozta feszültség mellett még a végzős diákok problémái is nyomasztják őket, ezért minden erejükre szükség van ahhoz, hogy ismét szorosan összekovácsolódva, mindenkit maguk mögé utasítva feljussanak a csúcsra.

Forrás: Port.hu

music

35. Zeneajánló

péntek, szeptember 11, 2015

Sziasztok! Mostanában egy új Tumblr projektbe fogtam bele, és szeretném, ha ez a blogon is helyet kapna, ezért mostantól rendszeresen érkezik majd zeneajánló. Hogy mi köze ennek a Tumblr-höz? Nos, nemrég újjáélesztettem a fiókom és úgy gondoltam, legyen egy kerete, témája az egésznek, ezért azóta csak is a saját szerkesztésű képeim kapnak helyet rajta, amin mind-mind egy dal pár sora szerepel. Mániákusan rajongok a zenéért, illetve a dalszövegekért, egyrészt ezért, másrészt pedig azért szeretném ezeket a képeket veletek is megosztani, mert így bepillantást nyerhettek egy kicsit az eklektikus zenei ízlésembe. Remélem tetszeni fog!


(Egy kis magyarázatot fűznék a képekhez, mielőtt belekezdek. Néhánynak a sarkában megtalálható a tumbl fiókom neve, amit időközben Pleasure-ről Other People's Heartache-re változtattam, hátha esetleg ez megzavarna valakit. Illetve pár képről szerencsésen lefelejtettem a feliratot. Shame on me. )


Egy kakukktojással kezdeném, mert igazából ezt a számot nem sűrűn hallgatom, viszont a dalszövege zseniális főleg ez a pár sor. A dalt a kép alatt lévő szövegre kattintva érheted el. 


Nem is tudom szavakba önteni, mennyire imádom a Bastille-t és, hogy mennyire tehetségesek. Ez a szám az egyik kedvencem tőlük, bár nagyon nehéz különbséget tenni, mert oda meg vissza vagyok az összesért. Az eredeti, amit beszúrtam is elképesztő, de ide kattintva elérhettek egy még gyönyörűbb akusztikus változatot, 


A My Chemical Romance feloszlott, mielőtt úgy igazán beleszerettem volna a dalaikba, ami egy nagy csalódás számomra, de igazából hálás vagyok már azért is, mert egyszer régen megalakultak. A legjobb rock zenekar, amit csak ismerek ez pedig az egyik kedvenc dalom tőlük (rengeteg van). Annyi energia, düh, fájdalom és érzelem van benne, hogy elfog a remegés ha hallom. 

music

34. Taylor Swift - Wildest dreams

vasárnap, szeptember 06, 2015

Sziasztok! Hogy telt az első őszi hétvégétek? Nekem hál' Istennek sikerült kialudnom magam, és igyekeztem kiélvezni az utolsó nyári napsugarakat, remélem nektek is hasonlóan jól telt. 




Taylor Swift-el nagyon kettős a "kapcsolatom", mert egyrészt nem igazán az én stílusom sem a country, sem pedig a mostanában jobban előtérbe kerülő pop vonal, másrészt, mert vannak olyan számai, amiket egyszerűen imádok és nem mennek ki a fejemből (Blank Space, Style), vannak viszont olyanok, amiktől a falra tudnék mászni (We are never ever getting back together, Shake it off.) Elárulom nektek a Wildest dreams az első kategóriába tartozik.

music

33. VMA 2015-Összefoglaló+Vélemény

kedd, szeptember 01, 2015

Sziasztok! Akinek ma kezdődött a suli, milyen volt az első napja? Nekem már ez is fárasztó, túl sok információ van egyszerre a fejemben: szalagavatóra ruha, táncpróbák, osztálypénz, szülői, kis érettségi, rendes érettségi, emelt érettségi, ballagás, faktok, közösségi munka. Viszont ennél csak rosszabb lesz, szóval meg kell edződnöm. 

Bár a VMA leginkább a mainstream hollywoodi sztárokat helyezi előtérbe, és a pop, r&b, hip-hop vonalon mozog, ami az én ízlésemnek abszolút az ellentéte, akkora esemény a zenei világban, hogy nem hagyhattam ki. Mivel az időeltolódás miatt itthon hétfő hajnalban adták le inkább úgy döntöttem várok az esti ismétlésig. 


m