36. Tökéletes hang 2 (2015)

szombat, szeptember 19, 2015

Sziasztok! A héten megírt bejegyzések száma egyenesen arányos a szabadidőmmel mostanában, vagyis mindkettő iszonyatosan kevés. Ennek ellenére úgy döntöttem a mai nap kikapcsolódok egy kicsit és megnézek valami könnyed kis vígjátékot és mi másra eshetett volna a választásom, mint az elmúlt évek legsikeresebb zenés komédiájának második részére? 

Eredeti cím: Pitch Perfect 2

Megjelenés: 2015

Rendező: Elizabeth Banks

Zeneszerző: Mark Mothersbaugh

Műfajok: Vígjáték, Musical, Ifjúsági film

Főszereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Katey Sagal, Hailee Steinfeld

Leírás: A Barden Bellák visszatérnek, hogy énekükkel ismét lenyűgözzék a hallgatóságot. Három év telt el azóta, hogy a Bellák csak csajokból álló csapata megnyerte az országos énekversenyt, és azóta is veretlenek. Ám egy botrány miatt veszélybe kerül utolsó évük a Bardenben, ezért a háromszoros bajnokok most joggal tartanak attól, hogy örökre elvész az őket összetartó harmónia. Csak egyetlen alkalom adódik számukra arra, hogy kiköszörüljék a csorbát: ha ki tudják harcolni, hogy indulhassanak Koppenhágában az Accapella Világbajnokságon. A versengés okozta feszültség mellett még a végzős diákok problémái is nyomasztják őket, ezért minden erejükre szükség van ahhoz, hogy ismét szorosan összekovácsolódva, mindenkit maguk mögé utasítva feljussanak a csúcsra.

Forrás: Port.hu




Vélemény: Számomra nem hogy nem sikerült túlszárnyalnia az első részt, de még a közelébe se sikerült érnie. Azt hiszem az első film pont olyan, amilyennek lennie kellett: egy laza, könnyed, egyszer nézhető, énekelgetős vígjáték, nem túl szimpatikus, de elviselhető szereplőkkel. 
Ezzel szemben a második rész hatalmas csalódás volt. Először is nagyon közönséges és szexista, néhol rasszista poénokkal van tele, amit az én európai gyomrom nem vesz be, másodszor pedig semmilyen téren nem mutat újat. Ismét jelen van egy új lány, és ha ez egyáltalán lehetséges, még Becca-nál (Anna Kendrick) is unalmasabb. Bár sok hangsúlyt nem kap a karaktere, ebben az összesen kb. 20 percben is rém ellenszenves. Agyatlan, idegesítő, és ő az egyik oka, amiért úgy éreztem nem is az eredeti filmet nézem, hanem valami rossz paródiát. Hát nem ez Hailee Steinfeld életének filmje az biztos, Rajta kívül is kapunk új szereplőket bőven, talán túl sokat is. Annyi mellékszereplőt próbáltak belezsúfolni ebbe a kétórás filmbe, hogy az már nekem volt kínos. Valószínűleg ez a legnagyobb hibája az egésznek. Nagyon kevés idő jut egy egy szereplőre, egy egy mellékszálra a történetben, nincs ideje a karaktereknek az ember szívébe férkőzni, mert iszonyatosan kevés a játékidejük, és abban a pár percben is inkább csak beskatulyázott, klisés és erőltetett oldalukat ismerhetjük meg. 
A másik nagy hibája a filmnek valószínűleg a forgatókönyvírók számlájára írható, ugyanis semmi logika nincs a történetvezetésben. Hatalmas időugrásokat látunk, nincsenek alátámasztva a szereplők tettei, kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, ami ebben az esetben nem biztos, hogy pozitív és olyan szálakat csapnak össze, vagy hagynak kidolgozatlanul, amibe lett volna még sokkal több lehetőség. 
Ilyen például Háj-Amy (fogalmam sincs, hogyan is kellene "helyesen" leírni a nevét, ha valakinek van valami tippje írja meg!) és Bumper love sztorija, ami ígéretesnek tűnt a film első felében. viszont a végére nagyon elrontották és egy szörnyen nevetséges, túljátszott jelenetbe torkollt az egész. 
Ha már Háj-Amy-nél tartunk szerintem Rebel Wilson viszi el a hátán az egész filmet, a többi színész említésre sem méltó, amiről talán nem is ők, sokkal inkább a pocsék forgatókönyv és az általuk alakított jellegtelen karakterek tehetnek. 
Egyetlen dolgot tudnék kiemelni a filmből, ami pozitív, ez pedig a zenei része. Bár ez az acapella dolog sosem állt túl közel a szívemhez, ezek a feldolgozások egész jól sikerültek.

Összességében: Sokkal felnőttebb, intelligensebb filmet vártam, mert volt benne lehetőség, az első rész is egész jó lett, ahhoz képest ez egy mélyrepülés, Egyszer nézhető, de valószínűleg nagyon sokszor fogod a fejed fogni közben. 

Értékelés: 4/10 Láttam már ennél rosszabb amerikai filmet, csupán csak sokkal nagyobb elvárásaim voltak ezzel szemben és sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. 

Ti mit gondoltok a filmről? Egyetértetek velem?

You Might Also Like

0 megjegyzés

m