books

32. Federica Bosco: Maradj velem, angyal!

csütörtök, augusztus 27, 2015

Sziasztok! Meglátszik, hogy jövő kedden iskola, alig tudtam posztolni mostanában, a nyáron elfelejtett házik, vásárlások és hasonló dolgok közepette. Egyébként a 12. nem lesz egy sétagalopp az tuti, előre rettegek, de azért igyekszem gyakran posztolni. Nyilván a napi szintű bejegyzéseket lehetetlen kivitelezni, de remélhetőleg egy héten 2-3 poszt születni fog. 



Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. 

„Amióta megtanultam járni, nem volt más vágyam, minthogy a világ legnagyobb színpadain táncolhassak…" Mia a küszöbén áll annak, amire mindannyian vágyunk: a Royal Ballett School meghallgatásán egy karnyújtásnyira kerül attól, hogy megvalósuljon gyermekkora óta dédelgetett álma. A lány, aki mindig is világhírű balett-táncos szeretett volna lenni, a színpadon állva hirtelen ráébred, hogy ez nem az ő útja. Szabad akar lenni. Szabadon, szabályok, kötöttségek, kényszer nélkül akar táncolni – ez az igazi álma. Patrick hangja most, élete egyik legnehezebb döntésének meghozatalakor sem hagyja magára. A Royalra mondott „nem" egy új élet kezdete Mia számára: Ninával – akivel végül felülkerekedtek az őket elválasztó félreértéseken – úgy döntenek, hogy Londonba költöznek. Mia rátalál a Britre, egy művészeti iskolára, amely biztosíthatja számára a tánc szabadságát, Nina pedig belevág egy újságíróképzésbe. Az új, londoni élet azonban nem csak szórakozás, hiszen Nina terhessége számos megoldandó feladat elé állítja a két barátnőt. Az akadályok leküzdésében, mint mindig, most is segítségükre lesz Patrick földön túli alakja.

Oldalak száma: 458

Kiadó: Libri

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Nina Deweyne, Adam (ha jól emlékszem nem szerepelt a könyvben a vezetékneve, javítsatok ki ha tévedek), Patrick Deweyne


lyrics

31. News

vasárnap, augusztus 23, 2015

Sziasztok! Régen volt már ehhez hasonló bejegyzés, pedig ezerrel pörög a zeneipar, sorra jelennek meg új filmek és nemrég Leiner Laura is megörvendeztette könyvmoly rajongóit egy nagyszerű hírrel. Megpróbálok időrendben haladni, de nem lesz könnyű, mert elég sok minden történt. 

Macklemore egy gyönyörű dalt jelentetett meg nemrég született kislányáról/hoz Ed Sheeran közreműködésével
Ez a legszebb szám, amit valaha hallottam tele szeretettel, őszinteséggel és Ed Sheeran a legjobb választás volt a chorushoz, az ő hangja teszi fel a koronát a számra. A végén egy nagyon megható betekintést is láthatunk, amint Macklemore először kezében tartja a kislányát.

Robin Thicke Nicki Minaj-al készített közös dalt


Új nyári hit sláger a sztár DJ-től Calvin Harristől

Lana Del Rey is új dallal rukkolt elő, hamarosan pedig megjelenik az új lemeze
A dalról, ami a High by the beach címet viseli és a hozzá tartozó klipről már született bejegyzés (ide kattintva elolvashatod). 
Az új lemez szeptember 18.-án jelenik meg és a Honeymoon címet viseli. 

lyrics

30. Lyrics || Guns N' Roses: Paradise City

szombat, augusztus 22, 2015

Sziasztok! Ismét egy dalszövegfordítást hoztam, kérésre. Ehhez a szép kerek harmincadik bejegyzéshez nem is lehetne méltóbb más, mint egy ikonikus rock dal egy még ikonikusabb rock bandától! 

lyrics

29. Lyrics || Big Time Rush: Shot in the dark

csütörtök, augusztus 20, 2015

Sziasztok! Ismét egy kis magyarázatot fűznék, a fordításhoz, mert úgy látszik a BTR nagyon szereti ezeket az amerikai kifejezéseket, aminek nincs értelmes magyar megfelelője, ezért megint meg kellett egy kicsit változtatnom a szöveget. A "take a shot" kifejezés ebben az esetben azt jelenti megpróbálni valamit, a "shot in the dark" pedig a reménytelen próbálkozásra utal, ezért láthatjátok így a fordításban. 


books

28. Federica Bosco: Vigyázz rám, angyal!

szerda, augusztus 19, 2015

Sziasztok! Pár napja írtam már Federica Bosco YA sorozatának első részéről (ide kattintva elérhetitek). Mivel nagyon is a levegőben lógott a könyv vége, és eléggé felkeltette a fantáziámat nem volt kérdés, hogy neki is kezdek a következő kötetnek. Elöljáróban csak annyit mondanék jóval gyengébbre sikerült, mint az előző. 

Fülszöveg: Ha igazán hiszel az álmaidban, soha ne add fel őket!
Végigmentem az alagúton, de visszatértem. Egyedül.
Miát elnyelte egy szörnyű februári napon a tenger, és számára akkor megállt az idő. Mélyen alszik, mintha nem is akarna felébredni – biztonságban érzi magát. Ismerős hang veszi körül, védelmezi, távol tartja tőle a szenvedést, álomba repíti, ahol közel érezheti magához, akit szeret. Ez a hang erősebb az összes többinél. Szólongatja őt, valamiképp mindenáron fel akarná ébreszteni. De neki esze ágában sincs.
Ám csaknem két hónap után Mia végül magához tér. Valaki azt akarta: jöjjön vissza az életbe valaki, akivel Mia még tud beszélgetni, és legszívesebben folyton csak őt hallgatná. Aki jobban szereti őt a saját életénél is, és mindent megtett azért, hogy megmentse.


Oldalak száma: 532 

Kiadó: Libri 

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Patrick Deweyne

lyrics

27. Lyrics || Big Time Rush: 24/7

hétfő, augusztus 17, 2015



Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítást hoztam, kérésre, lassan sikerül végeznem velük, szóval ismét kérhettek! Egy kis magyarázatot hozzáfűznék a mostani fordításhoz, csak hogy érthető legyen az apró változtatás. A dal címe 24/7 egy amerikai időhatározó, ami állandóságot fejez ki, vagyis hogy valami a hét minden napján, 0-24-ben történik. Erre nincs magyar megfelelőnk, ezért ezt egyszerűen csak a 0-24-el helyettesítettem.


music

27. Lana Del Rey: High by the beach

vasárnap, augusztus 16, 2015


Lana Del Rey-el érdekes a "kapcsolatom". Amikor pár éve berobbant a köztudatba még egy kicsit más volt a zenei ízlésem, jobban húztam a rock felé, ezért egyrészt nem igazán hallgattam, másrészt ha valahol hallottam is, mindig rossz véleménnyel voltam róla, mert úgy éreztem nem igazán tehetséges, a hangja sem nagy szám, csak a különleges stílusa miatt szeretik. 
Mostanában így, hogy egy kicsit az indie és az alternatív világ felé húz a szívem újra felfedeztem, és azt kell hogy mondjam téves volt a megítélésem. 
Lana Del Rey hihetetlenül tehetséges, egyedi, mögöttes tartalommal megtöltött dalokkal és igenis megérdemli ezt a hatalmas sikert. 

Legújabb dala a High by the beach körülbelül egy hete jelent meg és pár nap múlva már videót is kaptunk hozzá.


books

25. Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

péntek, augusztus 14, 2015


Sziasztok! Megint egy könyves bejegyzéssel jöttem, nagyon belelendültem az olvasásba, remélem nem bánjátok, hogy gyakran írok könyv véleményeket!


Fülszöveg: Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen.
Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít.
Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.

Oldalak száma: 436

Megjelenés: 2011, Magyarországon 2013

Kiadó:  Libri

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Nina Deweyne, Patrick Deweyne

Vélemény: Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a könyvbe egy facebookos csoportban, megtetszett a címe, bár tartottam tőle, hogy valami béna fantasy jellegű lesz a dolog, de utánanéztem és egyáltalán nem fantasy történet, bár az egyébként gyönyörű borító és a cím is becsapós. (Hát még az eredeti mennyire becsapós).
Nagyon hamar elolvastam a könyvet, ez pedig leginkább az írónő gördülékeny, üde fogalmazásmódjának köszönhető. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy még sosem olvastam olyan regényt, ami ennyire ambivalens érzéseket váltott ki belőlem.


books

22. Heidi McLaughlin: Forever My girl-Örökké a csajom

vasárnap, augusztus 09, 2015

Sziasztok! Ismét egy könyv véleményt hoztam nektek, hál' istennek nyáron sokkal több idő jut az olvasásra, amit igyekszem maximálisan kihasználni. Ezúttal Heidi McLaughlin (miért ilyen nehéz leírni? :D) nagy sikerű New Adult sorozatára esett a választásom. 


Fülszöveg  Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

Közérdekű közlemény!

péntek, augusztus 07, 2015

A napokban elég sok kérést kaptam tőletek, ezért pár napra szükségem lesz, hogy minden dalt le tudjak fordítani. Folyamatosan várhatóak a bejegyzések, de a fordításokon kívül más jellegű bejegyzéseket is tervezek, hiszen nem csak ez a blog témája.
Remélem megértitek és köszönöm a türelmet! :)

lyrics

19. Lyrics || Laura Marano: Me and you

csütörtök, augusztus 06, 2015

Sziasztok! Megint egy dalszöveg fordítással érkeztem hozzátok, ezúttal az Autin és Ally sztárjának Laura Marano-nak a Me and you című számát fordítottam le, kérésre. Remélem tetszeni fog! 


music

18. 5 Seconds of Summer: She's kinda hot

szerda, augusztus 05, 2015

Sziasztok! Ahogy ígértem itt is vagyok a klipvéleménnyel, és tudom tegnapra ígértem, de túl friss volt az élmény. És ezennel be is fejeztem az ömlengést, és megpróbálok egy teljesen objektív rajongás mentes véleményt írni. 


A fiúk körülbelül két hete jelentették meg a számot, amihez rögtön dalszöveges videót is kaptunk. Ez a 5SOS második stúdió lemezének legelső dala. Sajnos arról nincs információm, hogy az új album mikor jelenik meg, csak annyi konkrétat tudunk, hogy remélik 2015-ben. Hát mi is!

lyrics

17. Lyrics || Carly Rae Jespsen: Gimmie Love

kedd, augusztus 04, 2015

Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítással érkeztem hozzátok, Carly Rae Jepsen kétségbeesett szerelmi vallomását tolmácsolom nektek. Azt szeretném kérni attól a fiútól, akiről szól ez a dal, hogy szeresse már ezt a szerencsétlen lányt, mert én érzem kellemetlenül magam emiatt a szám miatt. 
Dal szintén az új lemezen található, vagyis ne keressétek a Youtube-on. 


music

16. News

hétfő, augusztus 03, 2015


Sziasztok! Ismét pár friss infóval érkeztem hozzátok, az utóbbi két hétben nagyon felpörgött a zeneipar, a sztárok sorra ontják magukból a jobbnál-jobb dalokat, illetve sorozatfronton is történt pár újdonság, amiről írni szeretnék nektek.

Kezdjük akkor a zenei újdonságokkal:

Disclosure ft. Sam Smith: Omen

Az angyali hanggal megáldott énekes ezúttal egy érdekes kollaborációt mutat be nekünk, a hazánkban kevésbé ismert szintén angol banda a Disclosure közreműködésében. A dal egy lájtos R&B és Deep House keverék, ütős vokálllal, szóval érdemes meghallgatni.

Major Lazer ft. Ellie Goulding & Tarrus Riley: Powerful 

Ha már az érdekes közreműködéseknél tartunk itt van nekünk ez a gyöngyszem is. Bár nem annyira pörgős a dal, biztos vagyok benne, ha meghódítja a rádíókat ez lesz az új Lean On.
Érdekesség: mindkét előadó fellép az egy hét múlva startoló Sziget fesztiválon, szóval miattuk IS érdemes kilátogatni.

Austin Mahone: Dirty Work 

A tinisztár egy elég lapos dallal, de egy annál jobb klippel próbál visszakerülni a csúcsra. Készült már róla bejegyzés, ha érdekes a véleményem, kattints ide!

Wellhello: Gyere és táncolj

A Wellhello ezúttal egy retro dal feldolgozásával rukkolt elő. A szám teljes mértékben a saját stílusuk: ütős refrén és szarkasztikus rap betétek, ha valakinek bejön ez a dolog, az szeretni fogja. 

Kat Graham: Secrets


A Vámpírnaplók bölcs boszija Bonnie (tapsot az alliteráló irodalmárnak! :D) alias Kat Graham, ezúttal a slágerlisták élére szeretné varázsolni magát. Nos, a hangja kellemes, a szám semmi extra, szóval nem hinném, hogy sikerülni fog ez a projekt. 

One Direction: Drag me down (Hivatalosan még csak a Spotify-on és az iTunes-on érhető el, ezért nem tudtam videót linkelni, de ide kattintva elérheted a Spotify-on. )

The boys are back. Bár nem vagyok 1D rajongó, azért azzal tisztában vagyok, hogy nagy mérföldkő volt ez a srácok életében, hiszen ez az első daluk Zayn nélkül. Sokan azt jósolták a fiú távozásával szétesett a csapat, sosem lesznek már ugyanolyanok. (Nos, ez részben igaz, mert egy tag távozása megváltoztat mindent, de ennek ellenére a csapat nem esett szét.) A dalnak hatalmas sikere lett, anélkül, hogy megjelent volna a Youtube-on a rajongók már a megjelenés napján kívülről fújták a fiúk koncertjén. A dal egyébként tipikus One Direction, csak egy kicsit érettebb változatban, a refrén ütős, és jó irányba indultak el, úgy érzem. 

Zayn végérvényesen is külön utakra lépett 
Zayn Malik július 30.án írta alá lemezszerződését az RCA Records-nál. A kiadó olyan neves előadókkal büszkélkedhet, mint Chris Brown, Justin Timberlake vagy Shakira. A napokban el is nevezte rajongótáborát, ami nem más mint a Zquad. 

Új 5SOS klip

Két hete jelent meg második albumuk legújabb dala, amelyhez ma fogják közzé tenni a klippet, ha minden igaz 10 óra körül. Valószínűleg holnapra várható róla vélemény, ha addigra nem ájulok el Luke tökéletességétől. A dal egyébként egész jól sikerült, kicsit My Chemical Romance-s beütésű és mindenképpen punk-rockosabb, mint az elődei. 

Újdonságok sorozat fronton: 

Jön a modern család 7. évada 

A modern család az ABC csatorna egyik legjobb sit-comja és már az első részek után nagy kedvencemmé vált, épp ezért kicsit szomorú voltam amiatt, hogy azt olvastam a 6. évad volt az utolsó. Hál' istennek körülbelül egy hete megpillantottam ezt a képet Jesse Tyler Fergusson (a sorozat Mitchell-je) instagramján, ami egyértelműen bizonyítja, hogy lesz 7. évad. Egy kis utánajárás után azt is sikerült megtudnom, hogy a premierre szeptember 23.-án kerül sor, így hazánkban szinkronosan nem mostanában láthatjuk, viszont feliratosan valószínűleg hamar felkerül. 
Aki még nem ismerné a sorozatot, azt javaslom adjon neki egy esélyt, nagyon szórakoztató, valósághű és néha tanulságos is, szerethető szereplőkkel és garantált jókedvvel. 

Legalább 8 évados lesz a Trónok harca


Eddig annyi látott napvilágot, hogy a Trónok harca körülbelül hét évados lesz, a napokban azonban konkrétabb információk is kiderültek. Az HBO programigazgatója azt mondja, az a kérdés, hogy hány évaddal haladja meg a 7. szezont a Trónok harca. Így 8. évad biztosnak látszik, de ha a sorozat továbbra is ilyen sikereket ér el a rajongók reménykedhetnek még több szériában is. 
Forrás: Sorozatwiki




lyrics

15. Lyrics || R5: All night

vasárnap, augusztus 02, 2015


Szeretném megköszönni Emesének, hogy megkért fordítsam le ezt a számot, mert így megismerhettem ezt a nagyszerű bandát, aminek az énekese nem más, mint a tinisztár Ross Lynch. Leesett az állam amikor megláttam a klippet és még mindig nem tértem magamhoz. Vagy hihetetlenül sokat változott vagy mindig ilyen volt, csak a Disney csatornán keresztül nem igazán jött át, de nagyon jó az az irány, amerre elindult. Érdemes meghallgatni őket, illetve megnézni pár élő felvételt!


lyrics

14. Lyrics || Carly Rae Jepsen: L.A Hallucinations

vasárnap, augusztus 02, 2015


Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítással érkeztem, ami bevallom nem sikerült a legjobban. Sosem gondoltam volna, hogy egy Carly Rae Jepsen dal ennyire kifog rajtam, de volt pár sor, amit nagyon nehezen fordítottam le, mert sehogy sem hangzott értelmesen magyarul. Remélem azért átjön a dal lényege és nem lett annyira borzalmas. 
Még egy fontos info: mivel ez a dal Carly új lemezén található, nincs fent a Youtubon stúdió minőségben ne is keressétek.


music

13. Austin Mahone: Dirty Work

szombat, augusztus 01, 2015

Sziasztok! Mára egy klipkritikát hoztam nektek, a visszatérő tinisztár Austin Mahone legújabb daláról. 



Először is szeretném leszögezni, hogy nem igazán követtem/követem nyomon Austin munkásságát, csak és kizárólag a What about love című számát hallgatom rendszeresen, mivel az általa képviselt zenei világ nem az én ízlésem. Nekem nagyon egy szinten van Justin Bieber-rel, talán még nála is sekélyesebb, felszínesebb és fantáziátlanabb dalokkal rukkol elő rendszeresen, és az Mmm Yeah című száma számomra a zenei élet mélypontja.

m