music

44. Demi Lovato: Confident -albumértékelés

szombat, december 26, 2015


Először is nagyon boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek, másodszor pedig, bocsánatot szeretnék kérni az inaktivitásom miatt. A blog facebook oldalán már kifejtettem ennek az okait, most ezzel nem untatnék senkit. Lényeg, hogy az ünnepek miatt most nyugodtabb az életem, és így talán egy kicsit vissza tudok térni a blog világába. 
Ezt a bejegyzést például az album megjelenése óta írom, és most végre sikerült a végére érnem. (Hatalmas teljesítmény, tapsot kérnék!)

Demi Lovato hatalmas kedvencem, a Rocktábor óta figyelemmel kísérem a karrierjét, bár akkor még nem fedeztem fel, hogy valójában mekkora tehetség. Az áttörést nálam a Skyscraper című dal hozta meg, azóta töretlen a rajongásom. Immár az 5. stúdióalbuma jelent meg és azt gondolom megér egy bejegyzést a lemez.

Az album október 16.-án látott napvilágot, rajta többek között a Cool for the summer-el, vagy a címadó Confident-el. Azóta már Demi Youtube csatornájára is felkerültek a dalok, az egész albumot pedig ide kattintva meghallgathatod a Spotify-on.

1. Confident
"So you say I'm complicated 
That I must be outta my mind 
But you've had me underrated"
Szerintem a címadó dal közel sem a legjobb, mind a szöveget, mind a zenei részét nézve. Átlagos, kicsit erőltetett, bár fülbemászó, a szövege pedig sokat jelent Deminek, elmondása szerint.

music

42. Zeneajánló

vasárnap, október 25, 2015

Remélem tetszett az előző zeneajánló (ide kattintva elárheted), mivel már akkor előrevetítettem, hogy továbbra is várható hasonló bejegyzés, hiszen a szenvedélyem a zene iránt továbbra is töretlen. 
Az előző poszthoz hasonlóan, itt is saját szerkesztésű Tumblr képekkel dobtam fel a bejegyzést, remélem elnyeri a tetszéseteket! 


Nem is olyan régen írtam róla egy bejegyzést, ezért nem szeretném ismét kifejteni a véleményem. Egyszerűen a fejedbe ragad ez dal, ha hallod párszor és képtelenség nem megszeretni. 


Az előző zeneajánló alkalmával kifejtettem mennyire imádom a Bastille-t. Egyszerűen elképesztőek, és képtelenek rossz dalt készíteni. Alig várom, hogy megjelenjen a második albumok, rajta ennek a nagyszerű számnak a stúdió verziójával. (Mennyire durván jó már a képen látható dalszövegrészlet?)

series

41. Vámpírnaplók: 7x1

szombat, október 10, 2015


TVD is back! A 6. évad vége óta várom ezt a pillanatot, és valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül. Számomra a TVD az első sorozat, amit a kezdetek óta nézek, ezért nagyon a szívemhez nőtt az évek alatt. Bár sokak szerint már erőltetett a sorozat, és nem tud újat mutatni, a 6. évad elég ütősre sikerült, a még számomra is szörnyen lapos és unalmas 5. évad után.
A 7. évad premierjére tegnapelőtt (okt. 8-án) került sor, és hála a lelkes és tehetséges magyar rajongóknak, tegnap óta már felirattal is elérhető. Kaptam is egyszerre az alkalmon, megnéztem délután, és úgy gondolom a látottak megérnek egy bejegyzést.

Vigyázat spoiler, csak akkor folytasd, ha már láttad vagy ha nem zavar! 


Emlékeztető a 6. évadból: A történet ott fejeződött be, hogy Elena mágikus kómába esik és mivel Kai összekötötte őket Bonnie-val Elena csak akkor ébred fel, ha a boszi meghal. Kai ezenkívül is rendesen megkavarta a szálakat, hiszen Joe és Alaric esküvőjét vérfürdőt rendezett és megölte Joet, aki éppen babát várt. Egy love story is kibontakozni látszott, mégpedig Stefan és Caroline között, illetve felbukkant a kissé zakkant Salvatore anyuci is az eretnekekkel, amik az előzetesek szerint nagy gondot fognak okozni Mystic Falls lakosainak. 


Az első rész egy elég rejtélyes időugrással kezdődik, ami rögtön megmozgatta a fantáziámat, kicsit hatásvadászra sikeredett, nagyjából megöl a kíváncsiság, hogy miért ugrottunk három évet, és miért pont Brooklyn-ban játszódik a jelenet. 
Ezután nagyszerűen kihasználva Elena "utolsó kívánságát" miszerint írjanak le mindent, ami velük történik, egy kicsit csöpögős, naplóba írogatós jelenettel indítanak, ahol kiderül, hogy Matt éppen elvégezni készül a rendőrképzőt, Caroline még mindig nem lépett túl az anyja halálán, Damon és Ric pasis kirándulást tartanak Európában, hogy enyhítsék a fájdalmukat, Bonnie pedig bébiszitterkedik. Rögtön kapunk egy kis szerelmi évődést is Caroline és Stefan között, igazából semmi extra, valószínűleg csak felvezetésnek szánták. 
Ennél ezerszer érdekesebb az új lány felbukkanása, aki szintén ezzel a giccses naplóírogatós jelenettel kerül be a képbe. Hamar kikövetkeztethető, hogy egy Lily egyik eretneke, aki éppen most ismerkedik a modern világgal, Bár ez az eretnekes dolog kicsit hajaz arra, amikor az ősi vámpírok, leginkább Rebekah visszatértek Mystic Falls-ba, ennek ellenére van a történetben potenciál, hiszen az eretnekek nagyon színes és enyhén szólva érdekes egyéniségek. 
Az európai pasis szál is nagyon jól indul, és bár alapvetően viccesek a jelenetek, végig ott lóg a levegőben Joe halála és Elena elvesztése, ezért korántsem érzelem mentesek. 
Damon és Bonnie huza-vonáján nagyon meglepődtem, és bár megértem Damont, váratlan, de kétségkívül nagyon jó húzás volt a készítőktől, valószínűleg, és remélhetőleg ezt a szálat még sokáig hagyják kibontakozni és nem siklanak el felette. 


Eközben Mystic Falls-ban Stefan, Caroline és Matt azon dolgoznak, hogy megakadályozzák az eretnekek ámokfutását. Kidolgoznak egy szörnyen ostoba és logikátlan tervet, ami persze balul sül el, így az eretnekek nagyon sajátos és morbid módszerekkel álltak bosszút, ami valószínűleg megalapozta a széria fő konfliktusát. 
Tulajdonképpen egy polgárháború kezdődött el, és annak érdekében, hogy az ártatlan embereknek ne essen bajuk, Car és Stefan kiürítették a várost. Természetesen sokan nem nyugszanak ebbe bele, kezdve Bonnie-val, aki azonnal magánakcióba kezd, illetve Damont ismerve ő sem fog egykönnyen belemenni abba, hogy az eretnekek és Lily az ő házában éljenek. 
A szerelmi szálat is tovább vitték a készítők, már rögtön az elő részben kaptunk egy Stefan, Caroline csókot, aminek egyáltalán nem örültem, mert szerintem elsiették a készítők, azt gondolom kicsit húzhatták volna még a dolgot, hogy igazán katarzis szerű legyen, ha végre egymásra találnak. 
Természetesen Lily mellett Enzo is újra, fontos szerepet kapott, már az első részben elég rendesen megkavarta a szálakat. Az ő megjelenésének örültem, remélem egy, a sorozathoz méltó főgonosz lesz majd, mert Kai nagyon fog hiányozni, Lily pedig nem az igazi.  
A végén ismét egy időugrásra kerül sor, visszatérünk a rész legelejéhez. Lehet, hogy csak nekem nekem nem esik le, hogy mi folyik itt, mindenesetre elég rejtélyes és hatásvadász lett a befejezés is, alig várom a következő részt. 

Összességében: Egy nagyon jó kis felvezető részt láthattunk, nem ugrottunk bele rögtön a mélyvízbe, ennek ellenére izgalmas és figyelemfelkeltő volt az első epizód. Ígéretesek a szálak, a régi és az új szereplők is, és én cseppet sem éreztem Elena hiányát, szerintem szuperül fog működni nélküle is a show. 

Értékelés:  10/8

Van esetleg olyan közületek, aki már látta az első részt? Ti mit gondoltok róla? 

films

40. Sam Smith: Writing's on the wall (az új James Bond film betétdala)

szerda, október 07, 2015


Már egy jó ideje hatalmas Sam Smith rajongó vagyok, bár nem igazán áll közel hozzám az a zenei stílus, amit ő képvisel. Ennek ellenére valami van benne, és a dalaiban, ami nagyon megfogott és emellett egyszerűen csodálatos a hangja. Azt hiszem ő legjobb dolog, ami a zeneiparral mostanában történhetett, ezért nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ő kapta azt a megtiszteltetést, hogy megírja és fel is énekelje a legújabb James Bond film zenéjét. A dal körülbelül egy hete jelent meg, tegnapelőtt pedig klipet is kaptunk hozzá. 


series

39. Scream Queens: 1x1- Pilotkritika

szerda, szeptember 30, 2015

Próbálom a bejegyzéseimben minimalizálni a kritika szó használatát, mert azt gondolom nekem semmi jogom ahhoz, hogy valamiről kritikát írjak, hiszen nem vagyok szakmabeli,, csak egy laikus néző, aki szereti leírni a véleményét. Sajnos ebben az esetben nem igazán sikerült megfelelő szóval helyettesítenem, mert a 'vélemény' elég hülyén hangzik,, így maradt a kritika.( Ezt mindenképp fontosnak tartottam leírni így a bejegyzés elején, de most már bele is vágnék. )

A Scream Queens című sorozatról még csak nem is hallottam egészen addig, amíg meg nem láttam egy Twitteres plakáton. Azt kell hogy mondjam egyszerre felkeltette az érdeklődésemet, leginkább a híres színésznők miatt, hiszen ahogy a képen is látszik szerepet kapott Ariana Grande és Emma Roberts is. Ezek után persze utána olvastam a dolognak és kiderült, hogy olyan további hírességek színesítik a szereplőgárdát, mint Lea Michele (Glee), Keke Palmer ( a Nickelodeon True Jackson című sorozatából), vagy Nick Jonas. 

Mi is ez pontosan? A Scream Queens a Fox új horror vígjátéka, ami az American Horror Story és a Glee készítőinek nevéhez fűzőik. A premierre szeptember 22.-én került sor. 

A történetről röviden: A Glee és az American Horror Story alkotóinak új horrorsorozatában egy elit lánykoleszban mindenki számára megnyílik a bekerülési lehetőség, így bárki megpróbálkozhat a felvételi feladatok teljesítésével. Mindeközben egy sorozatgyilkos tartja rettegésben a diákokat, minden héten, epizódban valaki áldozatul esik neki. Ki a tettes, és kik lesznek az áldozatok? 
Forrás: Mozicsillag

Vigyázat spoiler! Csak akkor folytasd ha már láttad, vagy nem zavar. 

books

38. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?

szombat, szeptember 26, 2015

Fülszöveg:  Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott. Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.
Oldalak száma: 276 
Kiadó: Maxim 
Főszereplők: Oliver (nagyon próbálok visszaemlékezni, de valószínűleg nem derült ki a vezetékneve, ha tévednék szóljatok! ) Hadley Sullivan, Andrew Sullivan
Már körülbelül két hónapja elszerettem volna olvasni ezt a könyvet, de mindig akkor futottam bele, amikor már valami mást olvastam, szeptemberben pedig közbeszólt a sulikezdés és az Édes Anna, de a héten végre eljutottam odáig, hogy belekezdjek. Bár megmondom őszintén határozottan azt állítom, hogy semmilyen körülmények között nem létezik szerelem első látásra, mégis nagyon érdekelt a könyv és a fülszöveg alapján éreztem, hogy ez valami más lesz, több mint egy szimpla love-story. És végül igazam lett, egy percig sem bántam meg, hogy elolvastam. 

music

37. Lady Gaga: Til It Happens To You

kedd, szeptember 22, 2015


Lady Gaga nagyon régóta a kedvenc "mainstream" énekeseim közé tartozik, és szomorúan konstatálom, hogy a legtöbb ember félre ismeri őt és a művészetét és csak a húsruha, a villantások, a botrányok alapján ítélik meg. Talán nem is a félreismerik a legmegfelelőbb kifejezés, inkább azt mondanám nem látnak a dolgok mögé. Én határozottan állítom, hogy Lady Gaga sokkal több, mint egy Poker Face vagy egy Just Dance és ha nem hiszed hallgasd meg a You and I, a Brown Eyes vagy a Speechless című számát. 
Mostanában ugyan a jazz-el és Tony Benettel kísérletezett Lady Gaga, most még is egy egészen más, de egészen elképesztő dallal tért vissza a mainstream világba. 

films

36. Tökéletes hang 2 (2015)

szombat, szeptember 19, 2015

Sziasztok! A héten megírt bejegyzések száma egyenesen arányos a szabadidőmmel mostanában, vagyis mindkettő iszonyatosan kevés. Ennek ellenére úgy döntöttem a mai nap kikapcsolódok egy kicsit és megnézek valami könnyed kis vígjátékot és mi másra eshetett volna a választásom, mint az elmúlt évek legsikeresebb zenés komédiájának második részére? 

Eredeti cím: Pitch Perfect 2

Megjelenés: 2015

Rendező: Elizabeth Banks

Zeneszerző: Mark Mothersbaugh

Műfajok: Vígjáték, Musical, Ifjúsági film

Főszereplők: Anna Kendrick, Rebel Wilson, Katey Sagal, Hailee Steinfeld

Leírás: A Barden Bellák visszatérnek, hogy énekükkel ismét lenyűgözzék a hallgatóságot. Három év telt el azóta, hogy a Bellák csak csajokból álló csapata megnyerte az országos énekversenyt, és azóta is veretlenek. Ám egy botrány miatt veszélybe kerül utolsó évük a Bardenben, ezért a háromszoros bajnokok most joggal tartanak attól, hogy örökre elvész az őket összetartó harmónia. Csak egyetlen alkalom adódik számukra arra, hogy kiköszörüljék a csorbát: ha ki tudják harcolni, hogy indulhassanak Koppenhágában az Accapella Világbajnokságon. A versengés okozta feszültség mellett még a végzős diákok problémái is nyomasztják őket, ezért minden erejükre szükség van ahhoz, hogy ismét szorosan összekovácsolódva, mindenkit maguk mögé utasítva feljussanak a csúcsra.

Forrás: Port.hu

music

35. Zeneajánló

péntek, szeptember 11, 2015

Sziasztok! Mostanában egy új Tumblr projektbe fogtam bele, és szeretném, ha ez a blogon is helyet kapna, ezért mostantól rendszeresen érkezik majd zeneajánló. Hogy mi köze ennek a Tumblr-höz? Nos, nemrég újjáélesztettem a fiókom és úgy gondoltam, legyen egy kerete, témája az egésznek, ezért azóta csak is a saját szerkesztésű képeim kapnak helyet rajta, amin mind-mind egy dal pár sora szerepel. Mániákusan rajongok a zenéért, illetve a dalszövegekért, egyrészt ezért, másrészt pedig azért szeretném ezeket a képeket veletek is megosztani, mert így bepillantást nyerhettek egy kicsit az eklektikus zenei ízlésembe. Remélem tetszeni fog!


(Egy kis magyarázatot fűznék a képekhez, mielőtt belekezdek. Néhánynak a sarkában megtalálható a tumbl fiókom neve, amit időközben Pleasure-ről Other People's Heartache-re változtattam, hátha esetleg ez megzavarna valakit. Illetve pár képről szerencsésen lefelejtettem a feliratot. Shame on me. )


Egy kakukktojással kezdeném, mert igazából ezt a számot nem sűrűn hallgatom, viszont a dalszövege zseniális főleg ez a pár sor. A dalt a kép alatt lévő szövegre kattintva érheted el. 


Nem is tudom szavakba önteni, mennyire imádom a Bastille-t és, hogy mennyire tehetségesek. Ez a szám az egyik kedvencem tőlük, bár nagyon nehéz különbséget tenni, mert oda meg vissza vagyok az összesért. Az eredeti, amit beszúrtam is elképesztő, de ide kattintva elérhettek egy még gyönyörűbb akusztikus változatot, 


A My Chemical Romance feloszlott, mielőtt úgy igazán beleszerettem volna a dalaikba, ami egy nagy csalódás számomra, de igazából hálás vagyok már azért is, mert egyszer régen megalakultak. A legjobb rock zenekar, amit csak ismerek ez pedig az egyik kedvenc dalom tőlük (rengeteg van). Annyi energia, düh, fájdalom és érzelem van benne, hogy elfog a remegés ha hallom. 

music

34. Taylor Swift - Wildest dreams

vasárnap, szeptember 06, 2015

Sziasztok! Hogy telt az első őszi hétvégétek? Nekem hál' Istennek sikerült kialudnom magam, és igyekeztem kiélvezni az utolsó nyári napsugarakat, remélem nektek is hasonlóan jól telt. 




Taylor Swift-el nagyon kettős a "kapcsolatom", mert egyrészt nem igazán az én stílusom sem a country, sem pedig a mostanában jobban előtérbe kerülő pop vonal, másrészt, mert vannak olyan számai, amiket egyszerűen imádok és nem mennek ki a fejemből (Blank Space, Style), vannak viszont olyanok, amiktől a falra tudnék mászni (We are never ever getting back together, Shake it off.) Elárulom nektek a Wildest dreams az első kategóriába tartozik.

music

33. VMA 2015-Összefoglaló+Vélemény

kedd, szeptember 01, 2015

Sziasztok! Akinek ma kezdődött a suli, milyen volt az első napja? Nekem már ez is fárasztó, túl sok információ van egyszerre a fejemben: szalagavatóra ruha, táncpróbák, osztálypénz, szülői, kis érettségi, rendes érettségi, emelt érettségi, ballagás, faktok, közösségi munka. Viszont ennél csak rosszabb lesz, szóval meg kell edződnöm. 

Bár a VMA leginkább a mainstream hollywoodi sztárokat helyezi előtérbe, és a pop, r&b, hip-hop vonalon mozog, ami az én ízlésemnek abszolút az ellentéte, akkora esemény a zenei világban, hogy nem hagyhattam ki. Mivel az időeltolódás miatt itthon hétfő hajnalban adták le inkább úgy döntöttem várok az esti ismétlésig. 


books

32. Federica Bosco: Maradj velem, angyal!

csütörtök, augusztus 27, 2015

Sziasztok! Meglátszik, hogy jövő kedden iskola, alig tudtam posztolni mostanában, a nyáron elfelejtett házik, vásárlások és hasonló dolgok közepette. Egyébként a 12. nem lesz egy sétagalopp az tuti, előre rettegek, de azért igyekszem gyakran posztolni. Nyilván a napi szintű bejegyzéseket lehetetlen kivitelezni, de remélhetőleg egy héten 2-3 poszt születni fog. 



Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz. 

„Amióta megtanultam járni, nem volt más vágyam, minthogy a világ legnagyobb színpadain táncolhassak…" Mia a küszöbén áll annak, amire mindannyian vágyunk: a Royal Ballett School meghallgatásán egy karnyújtásnyira kerül attól, hogy megvalósuljon gyermekkora óta dédelgetett álma. A lány, aki mindig is világhírű balett-táncos szeretett volna lenni, a színpadon állva hirtelen ráébred, hogy ez nem az ő útja. Szabad akar lenni. Szabadon, szabályok, kötöttségek, kényszer nélkül akar táncolni – ez az igazi álma. Patrick hangja most, élete egyik legnehezebb döntésének meghozatalakor sem hagyja magára. A Royalra mondott „nem" egy új élet kezdete Mia számára: Ninával – akivel végül felülkerekedtek az őket elválasztó félreértéseken – úgy döntenek, hogy Londonba költöznek. Mia rátalál a Britre, egy művészeti iskolára, amely biztosíthatja számára a tánc szabadságát, Nina pedig belevág egy újságíróképzésbe. Az új, londoni élet azonban nem csak szórakozás, hiszen Nina terhessége számos megoldandó feladat elé állítja a két barátnőt. Az akadályok leküzdésében, mint mindig, most is segítségükre lesz Patrick földön túli alakja.

Oldalak száma: 458

Kiadó: Libri

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Nina Deweyne, Adam (ha jól emlékszem nem szerepelt a könyvben a vezetékneve, javítsatok ki ha tévedek), Patrick Deweyne


lyrics

31. News

vasárnap, augusztus 23, 2015

Sziasztok! Régen volt már ehhez hasonló bejegyzés, pedig ezerrel pörög a zeneipar, sorra jelennek meg új filmek és nemrég Leiner Laura is megörvendeztette könyvmoly rajongóit egy nagyszerű hírrel. Megpróbálok időrendben haladni, de nem lesz könnyű, mert elég sok minden történt. 

Macklemore egy gyönyörű dalt jelentetett meg nemrég született kislányáról/hoz Ed Sheeran közreműködésével
Ez a legszebb szám, amit valaha hallottam tele szeretettel, őszinteséggel és Ed Sheeran a legjobb választás volt a chorushoz, az ő hangja teszi fel a koronát a számra. A végén egy nagyon megható betekintést is láthatunk, amint Macklemore először kezében tartja a kislányát.

Robin Thicke Nicki Minaj-al készített közös dalt


Új nyári hit sláger a sztár DJ-től Calvin Harristől

Lana Del Rey is új dallal rukkolt elő, hamarosan pedig megjelenik az új lemeze
A dalról, ami a High by the beach címet viseli és a hozzá tartozó klipről már született bejegyzés (ide kattintva elolvashatod). 
Az új lemez szeptember 18.-án jelenik meg és a Honeymoon címet viseli. 

lyrics

30. Lyrics || Guns N' Roses: Paradise City

szombat, augusztus 22, 2015

Sziasztok! Ismét egy dalszövegfordítást hoztam, kérésre. Ehhez a szép kerek harmincadik bejegyzéshez nem is lehetne méltóbb más, mint egy ikonikus rock dal egy még ikonikusabb rock bandától! 

lyrics

29. Lyrics || Big Time Rush: Shot in the dark

csütörtök, augusztus 20, 2015

Sziasztok! Ismét egy kis magyarázatot fűznék, a fordításhoz, mert úgy látszik a BTR nagyon szereti ezeket az amerikai kifejezéseket, aminek nincs értelmes magyar megfelelője, ezért megint meg kellett egy kicsit változtatnom a szöveget. A "take a shot" kifejezés ebben az esetben azt jelenti megpróbálni valamit, a "shot in the dark" pedig a reménytelen próbálkozásra utal, ezért láthatjátok így a fordításban. 


books

28. Federica Bosco: Vigyázz rám, angyal!

szerda, augusztus 19, 2015

Sziasztok! Pár napja írtam már Federica Bosco YA sorozatának első részéről (ide kattintva elérhetitek). Mivel nagyon is a levegőben lógott a könyv vége, és eléggé felkeltette a fantáziámat nem volt kérdés, hogy neki is kezdek a következő kötetnek. Elöljáróban csak annyit mondanék jóval gyengébbre sikerült, mint az előző. 

Fülszöveg: Ha igazán hiszel az álmaidban, soha ne add fel őket!
Végigmentem az alagúton, de visszatértem. Egyedül.
Miát elnyelte egy szörnyű februári napon a tenger, és számára akkor megállt az idő. Mélyen alszik, mintha nem is akarna felébredni – biztonságban érzi magát. Ismerős hang veszi körül, védelmezi, távol tartja tőle a szenvedést, álomba repíti, ahol közel érezheti magához, akit szeret. Ez a hang erősebb az összes többinél. Szólongatja őt, valamiképp mindenáron fel akarná ébreszteni. De neki esze ágában sincs.
Ám csaknem két hónap után Mia végül magához tér. Valaki azt akarta: jöjjön vissza az életbe valaki, akivel Mia még tud beszélgetni, és legszívesebben folyton csak őt hallgatná. Aki jobban szereti őt a saját életénél is, és mindent megtett azért, hogy megmentse.


Oldalak száma: 532 

Kiadó: Libri 

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Patrick Deweyne

lyrics

27. Lyrics || Big Time Rush: 24/7

hétfő, augusztus 17, 2015



Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítást hoztam, kérésre, lassan sikerül végeznem velük, szóval ismét kérhettek! Egy kis magyarázatot hozzáfűznék a mostani fordításhoz, csak hogy érthető legyen az apró változtatás. A dal címe 24/7 egy amerikai időhatározó, ami állandóságot fejez ki, vagyis hogy valami a hét minden napján, 0-24-ben történik. Erre nincs magyar megfelelőnk, ezért ezt egyszerűen csak a 0-24-el helyettesítettem.


music

27. Lana Del Rey: High by the beach

vasárnap, augusztus 16, 2015


Lana Del Rey-el érdekes a "kapcsolatom". Amikor pár éve berobbant a köztudatba még egy kicsit más volt a zenei ízlésem, jobban húztam a rock felé, ezért egyrészt nem igazán hallgattam, másrészt ha valahol hallottam is, mindig rossz véleménnyel voltam róla, mert úgy éreztem nem igazán tehetséges, a hangja sem nagy szám, csak a különleges stílusa miatt szeretik. 
Mostanában így, hogy egy kicsit az indie és az alternatív világ felé húz a szívem újra felfedeztem, és azt kell hogy mondjam téves volt a megítélésem. 
Lana Del Rey hihetetlenül tehetséges, egyedi, mögöttes tartalommal megtöltött dalokkal és igenis megérdemli ezt a hatalmas sikert. 

Legújabb dala a High by the beach körülbelül egy hete jelent meg és pár nap múlva már videót is kaptunk hozzá.


books

25. Federica Bosco: Szerelmem egy angyal

péntek, augusztus 14, 2015


Sziasztok! Megint egy könyves bejegyzéssel jöttem, nagyon belelendültem az olvasásba, remélem nem bánjátok, hogy gyakran írok könyv véleményeket!


Fülszöveg: Mia tizenhat éves, cinikus, lázadó, határozott, nem fél szembenézni a kihívásokkal, amit az iskola, az osztálytársak és az elvált szülők jelentenek. Viharos a kapcsolata az anyjával, aki mindennél jobban szereti őt, viszont pasiügyekben eléggé hasznavehetetlen.
Mia, amióta az eszét tudja, egy dologra vágyik: hogy bekerüljön a londoni Royal Ballet Schoolba, a világ legnevesebb tánciskolájába. Csakhogy a felvételi vizsga kegyetlen, a tandíj pedig megfizethetetlen egy egyedülálló édesanyának. És csak hogy az élet még bonyolultabb legyen, a lány titokban őrülten szerelmes a legjobb barátnője bátyjába, Patrickba. A fiú annyira fantasztikus és különleges, hogy már-már nem is tűnik egyszerű halandónak, inkább egy angyalra hasonlít.
Mia sosem hitt abban, hogy egyszer minden álma teljesülhet. Arra pedig pláne nem készült fel, hogy amit a sors egyszer már nekiajándékozott, azt el is veheti tőle.

Oldalak száma: 436

Megjelenés: 2011, Magyarországon 2013

Kiadó:  Libri

Főszereplők: Mia Foster Benelli, Nina Deweyne, Patrick Deweyne

Vélemény: Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a könyvbe egy facebookos csoportban, megtetszett a címe, bár tartottam tőle, hogy valami béna fantasy jellegű lesz a dolog, de utánanéztem és egyáltalán nem fantasy történet, bár az egyébként gyönyörű borító és a cím is becsapós. (Hát még az eredeti mennyire becsapós).
Nagyon hamar elolvastam a könyvet, ez pedig leginkább az írónő gördülékeny, üde fogalmazásmódjának köszönhető. Elöljáróban csak annyit mondanék, hogy még sosem olvastam olyan regényt, ami ennyire ambivalens érzéseket váltott ki belőlem.


books

22. Heidi McLaughlin: Forever My girl-Örökké a csajom

vasárnap, augusztus 09, 2015

Sziasztok! Ismét egy könyv véleményt hoztam nektek, hál' istennek nyáron sokkal több idő jut az olvasásra, amit igyekszem maximálisan kihasználni. Ezúttal Heidi McLaughlin (miért ilyen nehéz leírni? :D) nagy sikerű New Adult sorozatára esett a választásom. 


Fülszöveg  Sosem hittem volna, hogy rocksztár lesz belőlem. Az egész életem előre eltervezett volt. Futballozás a főiskolán. Bekerülni a Nemzeti Futball-ligába. Házasság a középiskolai szerelmemmel, majd boldogan élni, míg meg nem halok.
Mindkettőnk szívét összetörtem aznap, amikor közöltem vele, hogy elmegyek. Fiatal voltam. A magam szempontjából jó döntés volt, ám kettőnket illetően nem volt az. Lelkem bánatát zenében sírtam el, de őt soha nem feledtem. Az illatát… A mosolyát…
Most hazafelé tartok.
Tíz év telt el.
Remélem, képes leszek mindezt elmagyarázni neki ennyi idő után.
Még mindig utána sóvárgok. Ő az én örök szerelmem…

Közérdekű közlemény!

péntek, augusztus 07, 2015

A napokban elég sok kérést kaptam tőletek, ezért pár napra szükségem lesz, hogy minden dalt le tudjak fordítani. Folyamatosan várhatóak a bejegyzések, de a fordításokon kívül más jellegű bejegyzéseket is tervezek, hiszen nem csak ez a blog témája.
Remélem megértitek és köszönöm a türelmet! :)

lyrics

19. Lyrics || Laura Marano: Me and you

csütörtök, augusztus 06, 2015

Sziasztok! Megint egy dalszöveg fordítással érkeztem hozzátok, ezúttal az Autin és Ally sztárjának Laura Marano-nak a Me and you című számát fordítottam le, kérésre. Remélem tetszeni fog! 


music

18. 5 Seconds of Summer: She's kinda hot

szerda, augusztus 05, 2015

Sziasztok! Ahogy ígértem itt is vagyok a klipvéleménnyel, és tudom tegnapra ígértem, de túl friss volt az élmény. És ezennel be is fejeztem az ömlengést, és megpróbálok egy teljesen objektív rajongás mentes véleményt írni. 


A fiúk körülbelül két hete jelentették meg a számot, amihez rögtön dalszöveges videót is kaptunk. Ez a 5SOS második stúdió lemezének legelső dala. Sajnos arról nincs információm, hogy az új album mikor jelenik meg, csak annyi konkrétat tudunk, hogy remélik 2015-ben. Hát mi is!

lyrics

17. Lyrics || Carly Rae Jespsen: Gimmie Love

kedd, augusztus 04, 2015

Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítással érkeztem hozzátok, Carly Rae Jepsen kétségbeesett szerelmi vallomását tolmácsolom nektek. Azt szeretném kérni attól a fiútól, akiről szól ez a dal, hogy szeresse már ezt a szerencsétlen lányt, mert én érzem kellemetlenül magam emiatt a szám miatt. 
Dal szintén az új lemezen található, vagyis ne keressétek a Youtube-on. 


music

16. News

hétfő, augusztus 03, 2015


Sziasztok! Ismét pár friss infóval érkeztem hozzátok, az utóbbi két hétben nagyon felpörgött a zeneipar, a sztárok sorra ontják magukból a jobbnál-jobb dalokat, illetve sorozatfronton is történt pár újdonság, amiről írni szeretnék nektek.

Kezdjük akkor a zenei újdonságokkal:

Disclosure ft. Sam Smith: Omen

Az angyali hanggal megáldott énekes ezúttal egy érdekes kollaborációt mutat be nekünk, a hazánkban kevésbé ismert szintén angol banda a Disclosure közreműködésében. A dal egy lájtos R&B és Deep House keverék, ütős vokálllal, szóval érdemes meghallgatni.

Major Lazer ft. Ellie Goulding & Tarrus Riley: Powerful 

Ha már az érdekes közreműködéseknél tartunk itt van nekünk ez a gyöngyszem is. Bár nem annyira pörgős a dal, biztos vagyok benne, ha meghódítja a rádíókat ez lesz az új Lean On.
Érdekesség: mindkét előadó fellép az egy hét múlva startoló Sziget fesztiválon, szóval miattuk IS érdemes kilátogatni.

Austin Mahone: Dirty Work 

A tinisztár egy elég lapos dallal, de egy annál jobb klippel próbál visszakerülni a csúcsra. Készült már róla bejegyzés, ha érdekes a véleményem, kattints ide!

Wellhello: Gyere és táncolj

A Wellhello ezúttal egy retro dal feldolgozásával rukkolt elő. A szám teljes mértékben a saját stílusuk: ütős refrén és szarkasztikus rap betétek, ha valakinek bejön ez a dolog, az szeretni fogja. 

Kat Graham: Secrets


A Vámpírnaplók bölcs boszija Bonnie (tapsot az alliteráló irodalmárnak! :D) alias Kat Graham, ezúttal a slágerlisták élére szeretné varázsolni magát. Nos, a hangja kellemes, a szám semmi extra, szóval nem hinném, hogy sikerülni fog ez a projekt. 

One Direction: Drag me down (Hivatalosan még csak a Spotify-on és az iTunes-on érhető el, ezért nem tudtam videót linkelni, de ide kattintva elérheted a Spotify-on. )

The boys are back. Bár nem vagyok 1D rajongó, azért azzal tisztában vagyok, hogy nagy mérföldkő volt ez a srácok életében, hiszen ez az első daluk Zayn nélkül. Sokan azt jósolták a fiú távozásával szétesett a csapat, sosem lesznek már ugyanolyanok. (Nos, ez részben igaz, mert egy tag távozása megváltoztat mindent, de ennek ellenére a csapat nem esett szét.) A dalnak hatalmas sikere lett, anélkül, hogy megjelent volna a Youtube-on a rajongók már a megjelenés napján kívülről fújták a fiúk koncertjén. A dal egyébként tipikus One Direction, csak egy kicsit érettebb változatban, a refrén ütős, és jó irányba indultak el, úgy érzem. 

Zayn végérvényesen is külön utakra lépett 
Zayn Malik július 30.án írta alá lemezszerződését az RCA Records-nál. A kiadó olyan neves előadókkal büszkélkedhet, mint Chris Brown, Justin Timberlake vagy Shakira. A napokban el is nevezte rajongótáborát, ami nem más mint a Zquad. 

Új 5SOS klip

Két hete jelent meg második albumuk legújabb dala, amelyhez ma fogják közzé tenni a klippet, ha minden igaz 10 óra körül. Valószínűleg holnapra várható róla vélemény, ha addigra nem ájulok el Luke tökéletességétől. A dal egyébként egész jól sikerült, kicsit My Chemical Romance-s beütésű és mindenképpen punk-rockosabb, mint az elődei. 

Újdonságok sorozat fronton: 

Jön a modern család 7. évada 

A modern család az ABC csatorna egyik legjobb sit-comja és már az első részek után nagy kedvencemmé vált, épp ezért kicsit szomorú voltam amiatt, hogy azt olvastam a 6. évad volt az utolsó. Hál' istennek körülbelül egy hete megpillantottam ezt a képet Jesse Tyler Fergusson (a sorozat Mitchell-je) instagramján, ami egyértelműen bizonyítja, hogy lesz 7. évad. Egy kis utánajárás után azt is sikerült megtudnom, hogy a premierre szeptember 23.-án kerül sor, így hazánkban szinkronosan nem mostanában láthatjuk, viszont feliratosan valószínűleg hamar felkerül. 
Aki még nem ismerné a sorozatot, azt javaslom adjon neki egy esélyt, nagyon szórakoztató, valósághű és néha tanulságos is, szerethető szereplőkkel és garantált jókedvvel. 

Legalább 8 évados lesz a Trónok harca


Eddig annyi látott napvilágot, hogy a Trónok harca körülbelül hét évados lesz, a napokban azonban konkrétabb információk is kiderültek. Az HBO programigazgatója azt mondja, az a kérdés, hogy hány évaddal haladja meg a 7. szezont a Trónok harca. Így 8. évad biztosnak látszik, de ha a sorozat továbbra is ilyen sikereket ér el a rajongók reménykedhetnek még több szériában is. 
Forrás: Sorozatwiki




lyrics

15. Lyrics || R5: All night

vasárnap, augusztus 02, 2015


Szeretném megköszönni Emesének, hogy megkért fordítsam le ezt a számot, mert így megismerhettem ezt a nagyszerű bandát, aminek az énekese nem más, mint a tinisztár Ross Lynch. Leesett az állam amikor megláttam a klippet és még mindig nem tértem magamhoz. Vagy hihetetlenül sokat változott vagy mindig ilyen volt, csak a Disney csatornán keresztül nem igazán jött át, de nagyon jó az az irány, amerre elindult. Érdemes meghallgatni őket, illetve megnézni pár élő felvételt!


lyrics

14. Lyrics || Carly Rae Jepsen: L.A Hallucinations

vasárnap, augusztus 02, 2015


Sziasztok! Ismét egy dalszöveg fordítással érkeztem, ami bevallom nem sikerült a legjobban. Sosem gondoltam volna, hogy egy Carly Rae Jepsen dal ennyire kifog rajtam, de volt pár sor, amit nagyon nehezen fordítottam le, mert sehogy sem hangzott értelmesen magyarul. Remélem azért átjön a dal lényege és nem lett annyira borzalmas. 
Még egy fontos info: mivel ez a dal Carly új lemezén található, nincs fent a Youtubon stúdió minőségben ne is keressétek.


music

13. Austin Mahone: Dirty Work

szombat, augusztus 01, 2015

Sziasztok! Mára egy klipkritikát hoztam nektek, a visszatérő tinisztár Austin Mahone legújabb daláról. 



Először is szeretném leszögezni, hogy nem igazán követtem/követem nyomon Austin munkásságát, csak és kizárólag a What about love című számát hallgatom rendszeresen, mivel az általa képviselt zenei világ nem az én ízlésem. Nekem nagyon egy szinten van Justin Bieber-rel, talán még nála is sekélyesebb, felszínesebb és fantáziátlanabb dalokkal rukkol elő rendszeresen, és az Mmm Yeah című száma számomra a zenei élet mélypontja.

m